Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Hrabri Sokoli večeras sa Turskom za kraj kvalifikacija

Iako bez rezultatskog imperativa, u duel sa Turskom ulaze motivisani da naprave još jedan podvig, sličan onom od prije tri dvije noći, kada su remizirali sa Holandijom (2:2), nakon dva gola zaostatka. Isti zaostatak uspjeli su da anuliraju i u prethodnom duelu sa Turskom, u Istanbulu

,,Hrabri sokoli“ večeras od 20:45 časova igraju posljednji meč u kvalifikacionom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Iako bez rezultatskog imperativa, u duel sa Turskom ulaze motivisani da naprave još jedan podvig, sličan onom od prije tri dvije noći, kada su remizirali sa Holandijom (2:2), nakon dva gola zaostatka. Isti zaostatak uspjeli su da anuliraju i u prethodnom duelu sa Turskom, u Istanbulu.

– Nijesmo dozvolili ni Holandiji da pravi račun bez nas, pa nećemo ni Turskoj. Nadam se da ćemo imati makar bod više nakon posljednjeg meča. Njima je potrebna pobjeda i volio bih da budu ofanzivniji, što će vjerovatno i biti, ali imamo odgovor na sve. Momci su prihvatili sto želimo od njih, što je znak da su fudbalski inteligentni i da imaju kvalitet, istakao je selektor Miodrag Radulović.

,,Sokoli“ su ranije ostali bez šansi da se domognu prvog ili drugog mjesta u grupi G, ali daleko od toga da su bili bez šansi u izuzetno jakoj konkurenciji.

– Naša grupa je jedina u kojoj tri selekcije u posljednje kolo ulaze sa šansama za direktan plasman. Ne zna se ni ko će u Katar, ni ko će u baraž. Takođe, Letonija je proglašena totalnim autsajderom, a u gostima je izgubila samo od Holandije. Sve protivnike je namučila. Mi smo u svakom meču bili u igri, mi smo namučili i bolje rangirane selekcije. Mislim i da smo imali konstantu u igrama. Generalno, mislim da će se ovaj ciklus pamtiti, nažalost ne po bodovima i plasmanu, već po načinu na koji smo se predstavili, objasnio je selektor Crne Gore.

Pravdu na Gradskom stadionu u Podgorici dijeliće sudijski tim iz Njemačke. Na centru će biti Danijel Zibert, kojem će pomagati Jan Zajdel i Kristijan Gitelman. Četvrti sudija je Tobijas Rajhel, dok će u VAR sobi biti Saša Štegeman, uz asistenciju Katrina Rafalskog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve