Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Holger Rune i Kasper Rud u četvrtfinalu Rolan Garosa

Rune je nakon velike i iscrpljujuće borbe u pet setova eliminisao Argentinca Franciska Serundola sa 7:6 (3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (7).

Pripadnici mlade generacije svjetskog tenisa preuzimaju primat na Grend slem turnirima, a danas su plasman u četvrtfinale obezbijedili i Danac Holger Rune i Norvežanin Kasper Rud, koji će između sebe odlučivati ko će u polufinale.

Rune je nakon velike i iscrpljujuće borbe u pet setova eliminisao Argentinca Franciska Serundola sa 7:6 (3), 3:6, 6:4, 1:6, 7:6 (7).

Meč je trajao četiri sata, a danski teniser je u svoju korist rješavao setove koji su rezultatski bili neizvjesniji i duže trajali, iako je na terenu djelovao fizički iscrpljeniji, što govori o njegovoj mentalnoj snazi.

Četvrti nosilac Kasper Rud je maksimalnim rezultatom pobijedio Čileanca Nikolasa Žarija, bilo je 7:6 (3), 7.5, 7:5 , a meč je trajao tri sata i 20 minuta.

Drame je bilo i u konkurenciji dama a prvi put u karijeri, Beatris Hadad-Maja se domogla grend slem četvrtfinala.

Brazilka, koja je trenutno 14. igračica svijeta, na 127. Rolan Garosu je eliminisala Španjolku Saru Soribes-Tormo 6:7 (3), 6:3, 7:5 u najdužem ženskom meču u 2023. godini.

Naime, duel je trajao čak tri sata i 51 minut, gotovo četiri puta duže nego što je sljedećoj rivalki Hadad-Maje, Ons Žabur, trebalo da izbaci Bernardu Pera  -6:3, 6:1 za za sat i četiri minuta.
Najbolje rangirana teniserka svijeta Poljakinja Iga SvjatekLesija Curenko ostale su na terenu svega 31 minut, pošto je Ukrajinka morala da preda meč zbog povrede pri rezultatu 5:1 za rivalku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve