Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Hit u Kataru: Jovovićev Ahli opet na vrhu

Tim iz Dohe rutinski je riješio utakmicu već u prvom poluvremenu, a čovjek odluke bio je Marokanac – Nabil Al Zar, bivši igrač Liverpula, koji je mrežu domaćina pogodio u 31. i 44. minutu

Nebojša Jovović nastavlja da pomjera granice u Kataru – tim crnogorskog trenera, Al Ahli, vratio se na prvo mjesto nakon pobjede nad Um Salalom u 6. kolu prvenstva (2:0).

Jovović, Foto: Africasoccer.com

Tim iz Dohe rutinski je riješio utakmicu već u prvom poluvremenu, a čovjek odluke bio je Marokanac – Nabil Al Zar, bivši igrač Liverpula, koji je mrežu domaćina pogodio u 31. i 44. minutu.

Jovovićev klub je tako upisao peti trijumf iz šest mečeva, a jedini poraz doživio je od Ćavijevog Al Sada, glavnog kandidata za titulu, koji trenutno ima dva boda manje, s tim što u nedjelju igra svoju utakmicu protiv Al Arabija.

Četdrdeset šestogodišnji Podgoričanin je prošle sezone ispunio primarni cilj kada je Al Ahli ostavio u katarskoj ,,Stars ligiˮ.

Sa tom ambicijom su ,,zeleno-bijeliˮ krenuli i u novu takmičarsku godinu, ali je Jovović na startu premašio sva očekivanja – Ahli je lider na tabeli, ubjedljivo najveće iznenađenje fudbalskog šampionata zemlje koja je domaćin narednog Mundijala.

Jovović je veliko ime u Arapskom svijetu, gdje je radio u mnogim zemljama, a trofeje je osvajao u Jordanu, Iraku i Tunisu.

Sa Fejsalijem iz Amana je stigao do triple krune, sa Šortom iz Bagdada ima titulu, a sa Sfaksijenom pehar Kupa.

Uspjehe pravi i sa Ahlijem iz Katara, gdje radi od kraja prošle godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve