Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Henare: Crna Gora je ponosna košarkaška nacija

Selektor Pol Henare cilja trijumf protiv naše reprezentacije, a  Novi Zeland je trenutno 38. selekcija na FIBA rang-listi

Košarkaši Novog Zelanda imaju jasnu ambiciju da se iz grupe F, u kojoj se nalazi Crna Gora, plasiraju u drugu grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Kini.

Foto: Cdm.me

Selektor Pol Henare cilja trijumf protiv naše reprezentacije, a  Novi Zeland je trenutno 38. selekcija na FIBA rang-listi.

Takođe u grupi F su Grčka (osma na svijetu), Brazil (12. na planeti) i Crna Gora (na 28. poziciji).

“Ukoliko prođemo grupu, čekaju nas potencijalno dueli sa Amerikancima i Turcima i to je veliki motiv. Mnogo puta na velikim takmičenjima smo pobjeđivali favorite. U našoj grupi to su Grčka i Brazil, ali Crna Gora je ponosna košarkaška nacija i taj duel će biti posebno interesantan. Želimo pobjedu protiv svih”, rekao je Henare.

Interesantno, njegov prvi asistent je najslavnije ime košarke Novog Zelanda Pero Kameron, koji je 2002. na SP u Indijanapolisu bio član idealne petorke šampionata.

Novi Zeland bio je četvrti na Mundobasketu 2002. godine, na devetom mjestu 2006. godine, 12. na SP 2012. a 15. na posljednjem Mundobasketu 2014. godine. U osmini finala posljednjeg SP ova selekcija je tijesno izgubila od Litvanije 76:71.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve