Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Hasan Martin ne umanjuje šanse Budućnosti u Evrokupu: Nema odustajanja

Najlošija partija sezone do sada je potpuni kontrast u odnosu na veliki trijumf nad Crvenom zvezdom, tri dana ranije u Beogradu. Realna slika o trenutnom kvalitetu tima je negdje između te dvije krajnosti

Bez energije i ideje u igri u napadu, s pravom je Budućnost kritikovana nakon poraza od Arka Gdinje u Evrokupu.

Martin, Foto: KK Budućnost

Najlošija partija sezone do sada je potpuni kontrast u odnosu na veliki trijumf nad Crvenom zvezdom, tri dana ranije u Beogradu. Realna slika o trenutnom kvalitetu tima je negdje između te dvije krajnosti.

Ono što je razlog za brigu je ponovo loša rotacija (prva zamjena Bamforta tek nakon 17 minuta, Ilić i dalje van rotacije, Zoran Nikolić tri minuta na terenu protiv Arke). Utisak je, da su Kobs i Bamfort bili previše opterećeni u mečevima za nama, i da se taj nagomilani umor osjetio u završnici protiv Poljaka.

Svijetla tačka u igri bio je centar Hasan Martin ljetošnje pojačanje za koje se može reći da je pun pogodak. Duel je završio sa 14 poena i 13 skokova, uz blokadu i 23 indeksna poena.

“Moj jedini utisak je da moramo da istrajemo u tome što smo zacrtali. Čeka nas mnogo važan meč u ABA ligi u nedjelju, trenutak je takav da treba da zbijemo redove i posvetimo se radu i pripremi. Što se meča tiče, u drugom poluvremenu kao da smo izašli malo ,,ravni na teren i nikako nijesmo pronašli ritam do kraja. Ali, bitno je da se istraje, samo razmišljati o budućnosti, onome što slijedi”, rekao je Martin.

Hasanova analiza meča je jednostavna i jasna, tiče se prije svega igre u napadu. Budućnost na svom terenu šutirala je trojke 28-6, a brojne lopte nijesu ni stigle do obruča.

“Očigledno je bilo da nijesmo dobro šutirali. Čini mi se i da lopta nije na najbolji način ,,išla od igrača do igrača. Ali, glavni je utisak da šutevi nijesu bili dobri, a bilo je dobrih pozicija. Jasno je, postigli smo 59 poena na našem terenu, to sve govori o našem napadu na ovom meču”, rekao je Hasan.

Martin je želio da istakne da je Arka odigrala kvalitetno, pogotovo u odbrani, što je potvrda da nema lakog rivala u Evrokupu.

“Protivnik je prosto dobra defanzivna ekipa, mora se imati i to u vidu. Arka je na teren izašla vrlo agresivno, a naš odgovor na to nije bio dobar. Jednostavno, nijesmo bili dovoljno dobri da pobijedimo”, kazao je centar “plavih”.

Konačno, naredni mečevi u Evrokupu su prilika, ekipa ima šansu da se vrati u igru za Top 16 fazu, iako je u uvodna tri kola izgubila dva meča kući.

“Naravno da mislimo da možemo i dalje do Top 16 faze. Ovo je ekipa koja nikad ne odustaje i to se vidjelo prethodne nedjelje u Beogradu. To niko ne može da izbriše. Griješimo, vraćamo se, niko ne može reći da se ne borimo. Vjerujem da ćemo napredovati i da imamo i dalje dovoljno šansi u Evrokupu”, dodao je Hasan Martin.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve