Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Haos u Hrvatskoj: Traže se ostavke zbog Adria Toura

Direktor jedinog hrvatskog WTA turnira u Bolu na Braču, Feliks Lukas, pozvao je kompletno rukovodstvo Hrvatskog teniskog saveza da odmah ode zbog organizovanja Adrija Tura. Lukas je otkrio da je pokušao da spriječi da se održi to takmičenje

Nakon što je otkazan Adria Tour u Zadru zbog koronavirusa u Hrvatskoj se traže ostavke.

Adria Tour, Foto: Foxsports.com.au

Direktor jedinog hrvatskog WTA turnira u Bolu na Braču, Feliks Lukas, pozvao je kompletno rukovodstvo Hrvatskog teniskog saveza da odmah ode zbog organizovanja Adria Toura.

Lukas je otkrio da je pokušao da spriječi da se održi to takmičenje.

“Zbog mog komentara o lošoj organizaciji pozivnog turnira HTS-a u Zadru, gdje sam naveo činjenicu da se ne provode nikakve epidemiološke mjere, pa ni minimalne poput dezinfekcije ruku, dobio sam salvu kritika od strane HTS-a, te bio fizički izvrijeđan od strane potpredsjednika HTS-a u alkoholisanom stanju ispred međunarodnih gostiju Adrija Tura, taj slučaj sam prijavio i policiji u Zadru i tema je za sebe”, rekao je Lukas, a prenose Sportske novosti.

On je nastavio sa dešavanjima prethodnog vikenda.

“Kada neko nije poštovao struku i kada se nekompetentni ljudi uhvate organizacije ovako velike manifestacije, neuspjeh je jedina opcija. Organizatori WTA i ATP turnira su dobili upute na preko 100 stranica za provođenje mjere zaštite od COVID-19 i to za organizaciju turnira u avgustu. Više od tri mjeseca se edukujemo tome i raspravljamo na ‘Zoom’ konferencijama o svim detaljima. Ali struka u ovom slučaju hrvatskom sportu nije bila potrebna da se uključi”.

“Ostavka kompletnog vodstva HTS-a je nešto što se mora dogoditi već danas ako je ostalo bar još malo zdrave pameti”, oglasio se Lukas i dodatno pojasnio.

“Bilo bi dobro da idući put HTS angažuje nekoga ko zna da radi svoj posao, ako oni sami već nemaju stručne ljude. Ne moraju mene zvati, ali tu je nekoliko drugih pojedinaca s iskustvom koji im mogu pomoći da organizuju teniski turnir po pravilima struke. Samo treba ekipa u HTS-u staviti svoja ega po strani za boljitak sporta u cjelini”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve