Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Hamilton u vlasničkom timu Denver Bronkosa

Bronkosi su prodati u junu, a tom transakcijom je oboren rekord u vrijednosti kupovine nekog sportskog tima u SAD – NBA ekipa Bruklin Netsa prodata je 2019. godine za 3,2 milijardi dolara

Sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton nastavlja sa aktivnostima van trkačke karijere – američki mediji prenijeli su da je 37-godišnji Britanac član vlasničkog tima NFL ekipe Denver Bronkos.

Ovu franšizu je prije više mjeseci otkupio američki biznismen Rob Volton, nasljednik „imperije“ Volmart, a vrijednost je bila vrtoglavih 4,65 milijardi dolara.

„Oduševljeni smo što će Ser Luis Hamilton, višestruki šampion F1, biti dio naše vlasničke grupe“, rekao je Rob Volton.

„On je tokom svoje karijere demonstrirao da je takmičar i ima potrebne kvalitete da pomogne da naš tim postane pobjednički, a da se istovremeno bori za globalnu jednakost, uključujući i njegov sport. Biće vrijedna figura u čitavoj organizaciji Bronkosa. “, dodao je imućni američki poslovni čovek.

Bronkosi su prodati u junu, a tom transakcijom je oboren rekord u vrijednosti kupovine nekog sportskog tima u SAD – NBA ekipa Bruklin Netsa prodata je 2019. godine za 3,2 milijardi dolara.

Rob Volton ima 77 godina, a lanac maloprodajnih objekata Volmart osnovao je njegov otac Sem, koji je preminuo 1992. godine.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve