Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Hamilton i Botas: Staze u F1 se biraju politički

Veliku nagradu Francuske mnogi kritikuju već godinama, ali nakon nje su uslijedile uzbudljive trke na Red Bul Ringu i Silverstonu, pa je to opet aktuelizovalo priču o tome koje sve staze treba da se nađu na kalendaru šampionata Formule 1

Vozači Mercedesovog tima u Formuli 1 Luis Hamitlon i Valteri Botas kritikovali su organizaciju, tj. njen izbor staza na kojima se vozi šampionat izjavivši da neke staze nijesu toliko interesantne gledaocima, ali se iz političkih razloga nalaze na kalendaru.

Foto: Autoblog.rs

Veliku nagradu Francuske mnogi kritikuju već godinama, ali nakon nje su uslijedile uzbudljive trke na Red Bul Ringu i Silverstonu, pa je to opet aktuelizovalo priču o tome koje sve staze treba da se nađu na kalendaru šampionata Formule 1.

„Mi, vozači znamo bolje od bilo koga drugog na kojim stazama možemo da se pretičemo, a na kojima ne. Ne znam ko obavlja selekciju, ali u mnogim zemljama ima dobrih staza na kojima bi mogle da se voze velike nagrade šampionata Formule 1, ali one na kojima mi vozimo nijesu baš dobre za trkanje. One koje su na zvaničnom kalendaru nijesu baš toliko sjajne“, rekao je Luis Hamilton, koji je veliki ljubitelj staze u Ostinu i Silverstonu jer na njima vozači „mogu da prate, ali mogu i da razviju spektakularne brzine.“

„Šta bi navijači više željeli? Trke u nekim zemljama koje se voze samo da bi se u toj državi održala trka Formule 1 ili trke koje su zapravo veoma uzbudljive“, pitao se Hamilton.

„Siguran sam da su mnoge trke na kalendaru isključivo iz političkih razloga i novca, a ne izabrane po kriterijumima koji se dirketno tiču uzbudljivosti vožnje“, izjavio je njegov timski kolega, Valteri Botas.

„Nama se to ne sviđa, Mi volimo da se trkamo, prema tome trke treba da se biraju. Voljeli bismo da organizacija konsultuje vozače, mislim da bismo mogli da unaprijedimo sport“, rekao je Finac.

https://twitter.com/LewisHamilton/status/1150510499672612865

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve