Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Hakšabanović: Spreman sam za ulogu lidera, vjerujem u bolje igre sokolova

Dvadesetogodišnji momak iz švedskog Hiltebruka je bio jedna od pozitivnih stvari u sumornoj fudbalskoj 2019. godini. Vidjelo se da zna da igra fudbal

Na dobrom smo putu da dobijemo Seada Hakšabanovića kao igrača. Postoji ta jezička barijera, ali to ne predstavlja veliki problem rekao je predsjednik FSCG Dejan Savićević u intervjuu štampanim medijima kada je pričao o mladim fudbalerima u taboru “hrabrih sokolova”.

Hakšabanović, Foto: Fscg.me

A dvadesetogodišnji momak iz švedskog Hiltebruka je bio jedna od pozitivnih stvari u sumornoj fudbalskoj 2019. godini. Vidjelo se da zna da igra fudbal.

Upisao je četiri nastupa, a na kraju je stigao debitantski gol protiv Bjelorusije, 19. novembra 2019, pod Goricom u prijateljskom meču 2:0.

“Bilo je lijepo i zabavno postići gol. Sada sam se pomjerio sa nule, želim da nastavim u tom ritmu. Dobio sam na samopouzdanju, osjećam da imam povjerenje svih u FSCG i nadam se da ću pomoći reprezentaciji. Vjerujem da budućnosti donosi bolje rezultate”, poručio je Hakšabanović za portal fotbollskanalen.se.

Brzonogi krilni napadač je član Norčepinga na pozajmici iz Vest Hema, zvijezda je u Švedskoj, a za vicešampiona Alsvenskana je vezan još pola godine kada se završava angažman iz “čekićara”.

“Postoji opcija da se vratim u Vest Hem posljednjeg dana prelaznog roka, ali sve sam prepustio Norčepingu, Vest Hemu u mom menadžeru. Moje je da se posvetim terenu, moram da ostanem fokusiran na to i da igram što bolje’.

Međutim, male su šanse da se bivši igrač Halmštada i Malage vrati u London…

“Svjestan sam toga. Zato se ponašam kao da ću narednih šest mjeseci igrati za Norčeping. A da li će me poslije isteka pozajmice Norčeping otkupiti ili Vest Hem vratiti ne opterećujem se”, rekao je momak koji je igrao za kadetsku i omladinsku selekciju Švedske, a onda je u maju 2017. prihvatio poziv Crne Gore…

“I stvarno ne razmišljam o Vest Hemu, kao što rekoh koncentrisan sam samo na fudbal. Moram tako da razmišljam, jer sve drugo može uticati na moje igre. Kada sam miran, stvari idu po planu”.

Hakšabanović je prethodne sezone odigrao 37 utakmica i potpisao osam golova, a Norčeping je u posljednjem kolu mogao da se okiti titulom…

“Ostavio sam iza sebe dobru sezonu, ali znam da mogu još bolje. I vjerujem da ću igrati bolje. Poslije kraja prethodne sezone sam malo odmarao i odmah sam počeo da radim na sebi”.

“Bijelo plavi” su u aktuelnom prelaznom roku ostali bez tri važna igrača, jer su Norčeping napustili Kale Holmberg, Simon Skrab i Gudmundur Torarinson… “Znam da sada svi očekuju mnogo više od mene i spreman sam da preuzmem ulogu lidera. To sam radio i u Halmštadu. Za prethodnih godinu dana sam postao bolji igrač, tako da se radujem što ću moći da preuzmem više odgovornosti. Volim takve izazove”, poručio je Hakšabanović, koji je podvukao za kraj…

“Ostali smo bez važnih igrača, ali ćemo naredne sezone napasti titulu” ima naš reprezentativac želju pred početak švedske lige koja startuje početkom aprila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve