Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Hadžibegić uoči Mađarske: Crna Gora okreće novi list, idemo na pobjedu

Ovaj duel poslužiće “hrabrim sokolima” kao generalna proba za mnogo bitniji susret sa Češkom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine

Faruk Hadžibegić vjeruje u pobjedu u sjutrašnjem prijateljskom meču protiv Mađarske, u kojem će započeti svoju misiju na klupi crnogorske fudbalske reprezentacije.

Hadžibegić, Foto: FSCG

Ovaj duel poslužiće “hrabrim sokolima” kao generalna proba za mnogo bitniji susret sa Češkom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

“Idemo na pobjedu, igramo kod kuće – poštovanje rivalu, ali igraćemo sa svim mogućnostima. I vjerujem da možemo da pobijedimo. Ali, uvijek i protiv svakoga moramo da igramo 100 posto. Ubijeđen sam u to da svaki igrač za nacionalni tim igra maksimalno, bez kalkulacija, ali ima prostora da se i to nadogradi“, rekao je Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

Crna Gora okreće novi list, atmosfera je ponovo na nivou, a Hadžibegić je i ovog puta istakao značaj kulta reprezentacije.

“Želja je čak i prevelika, takva je situacija bila juče na treningu. Moramo i to da kanališemo, da budemo mirni, da ne stvaramo još veći pritisak. Nije poenta u tome da se dokažu novom selektoru. Mi moramo da držimo kult reprezentacije i da o tome ne diskutujemo. Kad postignemo kult, a ima prostora da se podigne, napravićemo iskorak. Imamo igrače, ali treba da ih sklopimo u okviru projekta. Rezultat – mi možemo da odigramo sjajno, a da ne pobijedimo, jer imamo i protivnika ispred sebe“, rekao je Hadžibegić i dodao:

“Porazi i pobjede su sastavni dio igre, a mi moramo da promijenimo stranicu, a ne da razmišljamo zašto smo peti. Mi smo tu da radimo najbolje što možemo, a ja sam najodgovornija osoba za to što uradimo“.

Stefan Savić neće biti u kombinaciji za meč protiv Mađara, a pitanje je hoće li zaigrati protiv Češke.

„Ljekarski tim se bavi da ga pripremi za Češku. Drago mi je što je tu, i kao igrač i kao ličnost. Ja bih najviše volio da imam 11 Savića, ali ne mogu svi da igraju u Barseloni, Atletiku… On je lider, mi smo imali preporuku kluba da ne dolazi, ali on je tu i to je za svako poštovanje. Žale se na povrede i Vešović i Bakić, ali vidjećemo kakvo je njihovo stanje”, rekao je Hadžibegić.

Susret Crne Gore i Mađarske na stadionu pod Goricom igra se sjutra od 20.45 sati.

IzvorFSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve