Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Hadžibegić srećan što nema povrijeđenih reprezentativaca: Sada smo u situaciji da ćutimo, radimo i vjerujemo

Krajem marta kreće nova priča fudbalske reprezentacije sa 62-godišnjim Sarajlijom na klupi. Avantura tokom 2019. je bila očajna, ali ni Faruku nije bilo lako poslije svega. Prve akcije na novom nadamo se pozitivnom putu su Letonija (26. mart) i Luksemburg (30. mart) pod Goricom

“Hrabri sokolovi” se tradicionalno prije neke akcije okupljaju nedjeljom, a kada bi hipotetički krajem tekuće sedmice “crveni” okupirali trening kamp na Starom aerodromu, selektor Faruk Hadžibegić bi vjerovatno sijao od sreće.

Hadžibegić, Foto: Fscg.me

Stevan Jovetić, Stefan Savić, Adam Marušić i Marko Bakić su prebrodili povrede na pravi način, Nikola Vukčević se ustalio u Levanteu, Danijel Petković je debitovao u Ligi 1, Marko Vešović krenuo dobro sa svojom Legijom, Fatos Bećiraj postigao gol za Makabi Netanju…

“To su vijesti koje moraju da me raduju, posebno jer nemamo povrijeđenih igrača. Sada čekamo da lige u kojima nastupaju naši drugi reprezentativci počnu i da svi oni uđu u takmičarski ritam. Nadam se da neće biti povreda ubuduće”, rekao je Hadžibegić za Dnevne novine.

Krajem marta kreće nova priča fudbalske reprezentacije sa 62-godišnjim Sarajlijom na klupi. Avantura tokom 2019. je bila očajna, ali ni Faruku nije bilo lako poslije svega. Prve akcije na novom nadamo se pozitivnom putu su Letonija (26. mart) i Luksemburg (30. mart) pod Goricom. Neatraktivni rivali…

“Slažem se, ali su to zahtijevni i kompleksni protivnici. Poučen igračkim iskustvom, kao Jugoslavija smo se uvijek mučili sa tim ‘manjim’ selekcijama. Na nama je da napravimo rezultat kako bi nam bilo lakše za ubuduće. Međutim, trenutno smo u situaciji da ćutimo, radimo i vjerujemo” rekao je legendarni defanzivac, koji se nadovezao…
“Ne smijemo da smetnemo sa uma da taj Luksemburg ima Dudelanž koji je dvije godine zaredom igrao Ligu Evrope”

Hadžibegić je non-stop u komunikaciji sa stručnim štabom i igračima, realnost je da naša selekcija ne može nikoga da potcijeni, ali ne treba nikoga ni da precijeni. Posebno ako ima čvrst stav na terenu. Selektor to zna, zato ne razmišlja o “izmišljanju tople vode”.

“Rekao sam više puta da ne mogu da napravim revoluciju. Ali stvarno je najbitnije kada se skupimo da budemo svi zdravi, da možemo da radimo u miru, a onda ćemo lako sklopiti kockice. Ne treba unaprijed da preskačemo stepenice. Mislim da će sve biti lakše ako budem imao ‘slatke muke’ da od 28 reprezentativaca odaberem 23”.

Iz plejade mlađih reprezentativaca iskočio je 20-godišnji Sead Hakšabanović nakon odlične sezone u švedskom Norčepingu (37 utakmica, osam golova) i označen je kao budućnost “hrabrih sokolova”.

“Sead je svojim igrama zavrijedio mjesto u reprezentaciji, ispunio je očekivanja, ali naravno da ima kvalitet za mnogo više. Ima kapaciteta da igra u jačoj ligi i nadam se da će se ubrzo skrasiti u jačem timu. Naravno, najbitnije je da ima minutažu i dobro je što se pojavio, vjerujem da neće biti posljednji” poručio je Hadžibegić.

Od “hrabrih sokolova” samo je Marko Janković promijenio klub tokom jeseni, pošto je prešao iz prvoligaša SpAL-a u drugoligaša Krotone na pozajmicu. A uskoro bi novi klub mogao da nađe i štoper Marko Simić, koji se razišao sa uzbekistanskim Pakhtakorom.

“Mislim da je Janković donio dobru i hrabru odluku, to sam mu i rekao kada smo se čuli. Bolje je da igra u Seriji B, u timu koji se bori za Seriju A, nego da bude na klupi u ekipi iz Serija A koja se bori za opstanak. Marko je bio i ostaće reprezentativac i očekujem da bude bolji”, jasan je selektor.

Hadžibegić je više puta poručio da se ne odriče nikoga, gleda i neke koji su bili reprezentativci (Esteban Saveljić, Ivan Kecojević…), a pratio je kako smo čuli i napadača Vaslanda iz Beverena Stefana Miloševića (15 utakmica, tri gola).

“FSCG gleda sve fudbalere, a Stefan je jedan od njih. Međutim, prerano je govoriti da li će dobiti poziv ili ne, jer ima još dosta do naše naredne akcije. Bitno je da u ovom trenutku reprezentativci igraju i da nema povreda”, podvukao je peti selektor fudbalske selekcije Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve