Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Hadžibegić: Sa Jovetićem i Savićem biće to druga, bolja priča

Nakon loših kvalifikacija, najubjedljivjeg poraza u istoriji (7:0 na “Vembliju”) i brojnih negativnih stvari, sve što je trebalo “hrabrim sokolovima” bio je trijumf nad Bjelorusijom u prijateljskom meču pod Goricom

Reprezentacija Crne Gore pobjedom je završila tešku godinu.

foto FSCG

Nakon loših kvalifikacija, najubjedljivjeg poraza u istoriji (7:0 na “Vembliju”) i brojnih negativnih stvari, sve što je trebalo “hrabrim sokolovima” bio je trijumf nad Bjelorusijom u prijateljskom meču pod Goricom.

Zadovoljan je zbog toga selektor Faruk Hadžibegić.

Drago mi da smo uspjeli nakon Engleske da smognemo snage i pobijedimo. Lijepo je kada slavite. Prvo poluvrijeme bilo je kvalitetno, mnogo puta smo ugrozili rivala, dali dva gola, mogli još neki… Ekipa je bila hrabra, a u nastavku smo se povukli. Tražio sam od igrača da prevashodni cilj bude da ne primimo gol. Želio sam da vidim da li ima discipline u igri, da li to možemo da uradimo. Uspjeli smo u tome. Zadovoljan sam zbog pobjede. Ovdje ima prostora za optimizam. To tvrdim od kada sam došao”, rekao je Hadžibegić.

Sastav koji je počeo da li je zalog za budućnost?

“Htio sam da otvorimo priliku i za mlađe igrače. Drago mi je da je Kojašević odgovorio na zahtjeve, takođe i Brane (Janković), kasnije Bulatović kada je ušao. Mi smo u situaciji koja nije rezultatski dobra za nas, ali htjenje i želja su bili na nivou. Nastavićemo kad se ukaže prilika da probamo mlađe i igrače iz domaće lige”, odgovorio je Hadžibegić.

Kako su reagovali igrači nakon ove pobjede?

“Bio je mir i zadovoljstvo. Čestitali su jedan drugome. Zajedno smo u svemu. Završili smo pobjedom, iako tu nije bilo previše kvaliteta. To je sada najvažnije za nas”, kazao je kormilar “crvenih”.

Plan za dalje?

“Napravićemo analizu ovih šest utakmica, oko rezultata, rada i povreda i gledati šta možemo za sljedeće kvalifikacije. Vjerujem da će biti mnogo bolje kada se vrate povrijeđeni igrači. Sa Jovetićem i Savićem biće to druga, bolja priča”.

Publike nije bilo mnogo, ali su se sa tribina često čuli aplauzi.

“Hvala navijačima zbog toga. I onoj djeci koja su navijala za nas. Bilo je jako ugodno čuti aplauze podrške”, ističe Hadžibegić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve