Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Hadžibegić: Ne pamtim da je neka selekcija prošla poput Crne Gore u prethodnim kvalifikacijama

I pored najgorih kvalifikacija od formiranja nacionalnog tima, Hadžibegić sa optimizmom gleda na budućnost

Selektor naše reprezentacije Faruk Hadžibegić kazao je da nijedna selekcija nije prošla u prošlom ciklusu ono što je prošla Crna Gora.

Hadžibegić, Foto: Fscg.me

“Sokoli” su oštećeni u Sofiji, potom je uslijedio odlazak Tumbakovića pred meč sa Kosovom…

“Nemoguće je riječima opisati kvalifikacioni ciklus koji je ostao iz Crne Gore. Sve je počelo sa problemima sa povredama. Nastavljeno je sa otkazima, odlaskom Tubakovića, serijom loših rezultata, nastojanjem da se spasi šta se spasiti može. Ne pamtim da je jedna selekcija prošla kroz ono kroz šta je prošla Crna Gora u kvalifikacijama koje su ostale iz nas”, rekao je Hadžibegić za Sport Klub.

I pored najgorih kvalifikacija od formiranja nacionalnog tima, Hadžibegić sa optimizmom gleda na budućnost.

“Bilo je i dobrih stvari. Svi igrači su dobili priliku da vidimo koliko mogu i vrijede, imamo jasnu sliku i sa optimizmom čekamo na godinu koja slijedi, na prvo tamičenje, a to je Liga nacija. Optimista sam po prirodi i vjerujem da slijedi mnogo bolji period kada je fudbalska reprezentacija Crne Gore u pitanju. Crna Gora je država koja je uvijek rađala i davala vrhunske igrače, sjajne induvidualce”.

Hadžibegić se nada da će u 2020. godini moći da računa na najbolje fudbalere, koji su tokom prethodne uglavnom bili povrijeđeni.

“Poslije duge pauze, na teren se vratio Stevan Jovetić, uskoro će i Stefan Savić, momci malo po malo postaju standradni u svojim klubovima, pa se nadam i vjerujem, kao i svi koji vole fudbal u Crnoj Gori, da će Liga nacija biti početak mnogo boljeg perioda za Crnu Goru. Cilj je da vratimo kult reprezentacije, a momci koji su na plećima iznijeli kraj kvalifikacionog ciklusa su pokazali koliko im znače i koliko cijene dres sa državnim grbom. Iskreno, sve me je podsjetilo da period kada sam ja sa mojim saigračima branio ugled Jugoslavije na fudbalskom terenu”, kazao je Faruk Hadžibegić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve