Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvardiola: Uništiće nas kritikama ako izgubimo titulu

Iako je djelovalo polovinom sezone da Liverpul ima najveće šanse da osvoji titulu, Mančester Siti je uspeo da preokrene situaciju na tabeli i da bude na korak od osvajanja trofeja

U poslednjem kolu Premijer lige koji se igra u nedjelju Mančester Siti gostuje Brajtonu. “Građanima” treba trijumf kako bi obezbedili prvo mesto i drugu uzastopnu titulu.

Foto: Irishtimes.com

Iako je djelovalo polovinom sezone da Liverpul ima najveće šanse da osvoji titulu, Mančester Siti je uspeo da preokrene situaciju na tabeli i da bude na korak od osvajanja trofeja. “Građani” su dobili 13 uzastopnih mečeva, a poslednji put su izgubili od Njukasla krajem januara.

“Ovo je privilegija, u poziciji smo da slavimo jer smo dobili mnogo mečeva. Dobili smo 13 uzastopnih duela. Moramo da dobijemo još jedan u Premijer ligi i to je sve. Tim je opušten, dobro treniramo, mnogo se smijemo i poptuno smo fokusirani na teren. Sve može da se desi i jedna greška našeg tima ili jedan nevjerovatan nastup protivnika, možda jedna greška sudije može da odluči titulu. Zato nam treba više vježbe u svim aspektima na kojima radimo”, rekao je Pep Gvardiola. koji je govorio o planu za Brajton.

“Iskreno ne znam. Biće lijepo ako damo prvi gol ali analizirali smo Brajton i znamo koliko se dobro brane. Totenhem je dao gol u posljednjem minutu sa fantastičnim golom… Treba biti fokusiran na utakmicu koju moramo da odigramo. Ako oni budu igrali tako da traže prekide i kontre, sa njihovim kvalitetnim igračima, možda u posljednjem meču kod kuće požele da idu korak dalje. Pričamo o tome i očekujemo sve”, rekao je španski menadžer.

Gvardiola je takođe poručio da je normalno da Siti bude na meti kritika ako ispusti titulu.

“Normalno je, to neće promijeniti moje mišljenje o timu. Vidjeli smo u Ligi šampiona, ako ispadneš bićeš uništen. Sudiće o nama samo po tome da li smo pobijedili. Situacija je idealna za nas, ili ćemo slaviti ili ćemo čestitati Liverpulu. Ovo je kao san koji se ostvaruje. Nijesam očekivao da ćemo biti ovde kada smo bili sedam poena iza Liverpula. Ako osvojimo dvije uzastopne titule to bi bilo lijepo, ali ništa se neće preterano promeniti. Činjenica je da smo bili nevjerovatno dobri ove sezone. Imamo dva finala u posljednje dvije utakmice, moramo da igramo dobro i da budemo jaki”, kaže Gvardiola.

Siti gostuje Brajtonu u nedjelju od 16 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve