Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvardiola: Premier liga nije imperativ

Mančester siti iskoristio je blagu krizu Liverpula da se vrati na čelo premijerligaške tabele.

Trener Mančester Sitija Pepe Gvardiola kaže da im nije glavni imperativ osvajanje titule u Premier ligi.

Foto: Mondo.me

Mančester siti iskoristio je blagu krizu Liverpula da se vrati na čelo premijerligaške tabele.

Aktuelni šampion devet kola pre kraja ima bod više od “redsa”, a 26. decembra bio je treći, sa sedam bodova manje od Liverpula.

Iako je Siti preuzeo inicijativu u trci za titulom, Pep Gvardiola procenio je da nije momenat za “dodavanje gasa”, već da treba da rastereti svoje igrače, koji su već osvojili Liga kup, a u konkurenciji su za trofeje i u Ligi šampiona i FA kupu.

“Svi znamo šta treba da radimo. Pomažemo jedni drugima i takmičimo se, šta god da se dogodi. Ako izgubimo – izgubimo, ne treba da žalimo. Znam da u našem društvu samo prvi dobija pohvale, a drugoplasirani je apsolutni gubitnik. Ali, nemoguće je misliti to za moje igrače”, rekao je španski stručnjak.

Njegov tim prošle sezone je bio šampion sa 100 osvojenih bodova i 106 postignutih pogodaka. Sada Siti može da “dobaci” maksimalno do 98 bodova, ali Gvardiola smatra da ekipa igra bolje nego proljetos.

“Sve što smo vidjeli ove sezone od našeg tima, bilo je dobro”, dodao je on.

Poseban akcenat stavio je na to što su “građani” u poodmakloj fazi sezone i dalje učesnici svih takmičenja.

“Odigrali smo devet ili 10 utakmica više od Liverpula, to je mnogo minuta u našim nogama. Više bih voleo da je kao prošle sezone, da imamo 12 bodova više, ali to je bila izuzetna situacija. Ove sezone je Liverpul došao na naš stadion u januaru i mogao da nam pobegne 10 bodova… Sve što sada možemo da uradimo je da budemo u trci. Neka osete da smo tu”, zaključio je Gvardiola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve