Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Gvardiola: Old Traford nas više ne plaši

Siti od 1974. do 2008. godine nije znao za pobjedu na Old Trafordu. Ipak, Građani mogu da se pohvale činjenicom da su trijumfovali na pet od poslednjih sedam gostovanja gradskom rivalu

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola  sjutra očekuje težak meč protiv gradskog rivala, pošto je uvjeren da će Junajted odigrati najbolje što može.

Foto: Irishtimes.com

Pred početak konferencije španskog stručnjaka pojavila se informacija da je sezona završena za Kevina de Brujnea.

“Ne znam koliko će Kevin biti odsutan, vidjećemo. Ima problema sa mišićem. U ovom momentu je izvjesno da ga u derbiju neće biti”, kazao je Gvardiola, te dodao:

“Kevin je ove sezone imao mnogo problema sa povredama. U Engleskoj nemate vremena da se pripremate, igra se svaka tri dana što nije najbolje rješenje. Sada je neophodno da se pažnja posveti detaljima, da vidimo da li bi mogao da odigra još utakmicu dve ove sezone.”

Britanski mediji pisali su poslednjih dana da je Rijad Marez nezadovoljan svojom pozicijom u klubu, te da je pretio da će otići u narednom prelaznom roku.

“Rijad će biti ovdje i naredne sezone i svake sledeće. Ne moram da razgovaram s njim da bih to znao. On je naš igrač i zadovoljni smo s njim. Siguran sam da je i on srećan ovdje. Svi znaju kakvu konkurenciju imamo na svakoj poziciji”.

Kada je reč o Crvenim đavolima, španski stručnjak je ostao oprezan.

“Očekujem da Junajted pokaže svoju najbolju igru. Fudbaleri će dati svoj maskimum, siguran sam u to. Moramo da se pripremimo i za ono što je njihova prednost, ali i da iskoristimo njihove slabosti”.

S obzirom na to da je Junajted u poslednjih osam utakmica pretrpeo šest poraza, novinare je zanimalo kakvo je Gvardiolino mišljenje o poslu koji obavlja Ole Gunar Solskjer.

“On zna sve, bio je igrač. To je njegova prednost. Ipak, svima je potrebno izvjesno vrijeme. Razumijem potpuno kroz šta sve prolazi. Ima moju podršku.”

Siti od 1974. do 2008. godine nije znao za pobjedu na Old Trafordu. Ipak, Građani mogu da se pohvale činjenicom da su trijumfovali na pet od poslednjih sedam gostovanja gradskom rivalu.

“Ne zanima me šta se dogodilo u prošlosti. Svaka utakmica je priča za sebe. Klub je značajno napredovao posljednje decenije, tako da se više ne bojimo odlaska na Old Traford”.

Siti je trenutno drugi sa dva boda i utakmicom manje od Liverpula, dok je Junajted šesti.

Derbi Mančestera na programu je sjutra od 21 čas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve