Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvardiol će postati najskuplji defanzivac u istoriji

Mladi hrvatski štoper iz RB Lajpciga će izvjesno nakon sezone napustiti Bundesligu

Čelzi, Liverpul i mančesterski klubovi boriće se na ljeto za potpis Joška Gvardiola (21), koji će izvjesno postati najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, objavio je Dejli Telegraf.

Mladi hrvatski štoper iz RB Lajpciga će izvjesno nakon sezone napustiti Bundesligu. Po informaciji Telegrafa, Gvardiol će vjerovatno postati prvi defanzivac koji je plaćen obeštećenjem većim od 100 miliona funti (više od 113 miliona eura).

”Čelzi će biti spreman da ponovo pregovara sa RB Lajpcigom, nakon što nijesu došli do dogovora prošlog ljeta. Takođe, Liverpul prati situaciju i spreman je da uđe u pregovore, a Joškov otac Tihomir Gvardiol je veliki navijač ,,redsa“. Hrvatski talenat ne krije ambiciju da zaigra u Premijer ligi”, objavio je Telegraf.

Kako se navodi, Gvardiol ima klauzulu u ugovoru po kojoj može da napusti klub za 110 miliona eura, a obeštećenje će biti izvjesno veće budući da se očekuje svojevrsna ,,licitacija“ najbogatijih klubova sa Ostrva.

Gvardiol je odigrao 19 mečeva za Hrvatsku i postigao dva gola za nacionalni tim. Za RB Lajpcig je ove sezone već nastupio 28 puta u svim takmičenjima (dva puta bio strijelac).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve