Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Grbić: Želimo istorijski plasman u plej of Lige Evrope

Podgoričani sjutra putuju na megdan sa predstavnikom Bosne i Hercegovine. I ova utakmica će se igrati pred praznim tribinama

Kapiten Budućnosti Petar Grbić vjeruje da će “plavi” protiv Sarajeva pokazati partiju sličnu onoj u meču sa Astanom, u prethodnoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Grbić i Janković, Foto: Pobjeda.me

Podgoričani sjutra putuju na megdan sa predstavnikom Bosne i Hercegovine.

”Homogena smo ekipa. Atmosfera u timu je dobra i disciplinovanom igrom, kao protiv protiv Astane, rijetko ko u regiji može tako lako igrati protiv nas. Sarajevo je formalni domaćin u Zenici. Analizirali smo ih. Ozbiljna ekipa. Očekuje nas tvrda utakmica i na kraju bi mogao odlučiti manjak koncentracije, jer po svim analizama podjednaki smo. Kao kapiten daću maksimum da obradujemo navijače, da se dignemo na veći nivo i ostvarimo istorijski uspjeh plasmanom u plej-of”, rekao je Grbić za agenciju Anadolija.

I ova utakmica će se igrati pred praznim tribinama.

”Žao nam je što zbog koronavirusa na tribinama neće biti navijača da upotpune derbi. Dolazimo kod starih sportskih prijatelja, igraju dva znanca iz lige bivše zajedničke zemlje. Vjerujem da će utakmica biti na visokom nivou. Normalno, ponoviću, nadamo se najboljem i plasmanu u dalje”, koji bi volio da najbolje ekipe iz regiona zaigraju u zajedničkoj ligi:

“Bila bi super posjećena i veoma kvalitetno takmičenje. To bi bio spas za klubove. ABA liga u košarci se pokazala kao pun pogodak. O tome svjedoče i nastupi košarkaša naše Budućnosti. Volio bih da se formira regionalna liga u fudbalu, pa da češće igramo sa renomiranim klubovima sa ovih prostora”.

Sarajevo i Budućnost igraće u četvrtak od 20 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve