Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Grbić: Dupla kruna u dresu Budućnosti bila bi kruna karijere

Polusezona je završena u znaku ,,plavih“ koji su prvi na tabeli, sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku, a uz to su ostvarili i prolaz u polufinale Kupa

Finiš jeseni pokazao je koliko dobar fudbal može da igra Budućnost koja ima realnu šansu da uradi ono što do sada nije i prvi put osvoji duplu krunu.

Grbić, Foto: Fk-buducnost.me

Polusezona je završena u znaku ,,plavih“ koji su prvi na tabeli, sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku, a uz to su ostvarili i prolaz u polufinale Kupa.

Kroz istorijat crnogorske lige nikada se nije desilo da jedna ekipa ispusti toliku bodovnu razliku, a imajući u vidu svu snagu, raznovrsnost, efikasnost, čvrstinu i pobjednički karakter lidera, ispoljen od dolaska trenera Mladena Milinkovića, čini se da je sve spremno da se titula iz Nikšića preseli u Podgoricu.

Pustimo, ipak, da o tome nešto kaže Petar Grbić, jedan od najboljih fudbalera Budućnosti.

“Iza nas je odlična jesen, ali i obaveza da budemo još bolji na proljeće. Prekretnica polusezone bio je derbi kraj Bistrice, gdje smo savladali najvećeg konkurenta i uvjerili se u svoju moć. Od tada je naša bodovna prednost rasla, a kao tim smo djelovali sve ozbiljnije. Imamo ,,plus osam“, priznajem da je to lijepa zaliha, ali i ističem da ništa nije gotovo. Čitam i da se Sutjeska nije predala, to je sportski, tako i treba da bude, ali iskreno vjerujem da nećemo dozvoliti nikakvo iznenađenje po pitanju epiloga šampionske trke. Ostaćemo maksimalno fokusirani na ono što nas čeka u nastavku, ako je moguće i više da pobjegnemo na vrhu. Uradićemo, zapravo, sve da osvojimo trofej”, rekao je Grbić za Arenu.

Budućnosti se smiješi četvrta kruna u klupskoj istoriji, ali nije to jedini pehar koji može da podigne na kraju sezone.

,,Plavi“ brane tron Kupa, a u konkurenciji su još ostali Sutjeska, Petrovac i Podgorica.

“Ako treba da biram između titule i Kupa, uvijek bih prije izabrao titulu. Ali, ako možemo da osvojimo oboje, zašto da u tome ne uspijemo? Ne vidim ni jedan razlog da se ne borimo za oba trofeja. To nam je, ustvari, i cilj. Želimo da idemo do kraja. Ovaj tim ima kapaciteta da prvi put u istoriji osvoji duplu krunu”, ističe nekadašnji reprezentativac.

Sa tom ambicijom se Grbić ljetos vratio među ,,plave“. Kao dijete Podgorice, kao neko ko je ponikao u Budućnosti, da osvaja trofeje u dresu voljenog kluba koji je simbol grada.

Otišao je kao klinac, jednom se vraćao, a sada je ponovo tu. Blizu ostvarenja sna…

“Nijesu se neke stvari poklopile kada sam se vratio prošli put. Srećom, sada sve ide kako treba. Postigao sam prvi gol za Budućnost, drugi, treći… Zadovoljan sam svojim partijama, ali sam najviše srećan kada ekipa igra dobro i pobjeđuje. Nijesam tu zbog ličnih brojki, već da osvajam trofeje. Svi znaju koliko volim ovaj klub. Dupla kruna u dresu Budućnosti bila bi kruna moje karijere”, poručio je tridesetjednogodišnji krilni napadač.

Ne samo Grbić, nego i mnogi drugi fudbaleri, zaigrali su mnogo bolje otkad je kormilo preuzeo Mladen Milinković.

Iskusni Lozničanin naslijedio je klupu od Branka Brnovića u finišu jeseni i za kratko vrijeme posložio stvari.

Uz nekoliko taktičkih noviteta, uz par promjena u prvoj postavi i formaciji, Budućnost je počela da pobjeđuje u kontinuitetu, uz sliku sa terena koja vraća vjeru u fudbal pod Goricom.

Milinkovićeva serija je impresivna – vodio je šest utakmica, u svakoj upisao trijumf, uz gol razliku 18:1.

Sve je rezultiralo opipljivijim bijegom na vrhu…

“Trener Milinković je pronašao dobitnu formulu. Vrlo brzo smo prihvatili njegov sistem rada, novine koje je donio. Odraz svega su rezultati koje imamo, način na koji igramo. Veliku podršku imamo i od sportskog direktora Zvezdana Miloševića. Naravno i svih ostalih u klubu. Budućnost djeluje ozbiljno u svakom smislu, a vjerujem da će to potvrditi i kraj sezone kada sa navijačima budemo slavili uspijehe”, zaključio je Grbić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve