Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Gradski derbi pod Goricom: Budućnost i Titograd traže izlaz iz krize

Šampion je sporije ušao u novu sezonu, ali nije kasno da ispravi kikseve – gradski derbi biće prilika da ,,plavi“ uhvate zalet za vrh tabele i naprave dobru uvertiru pred evropski meč sa Astanom, narednog četvrtka u Kazahstanu

Dva poraza iz tri utakmice nije uobičajeni stil Budućnosti, koja večeras (20.00) protiv Titograda želi da promijeni kurs i vrati se na pobjednički put.

Budućnost, Foto: FK Budućnost

Šampion je sporije ušao u novu sezonu, ali nije kasno da ispravi kikseve – gradski derbi biće prilika da ,,plavi“ uhvate zalet za vrh tabele i naprave dobru uvertiru pred evropski meč sa Astanom, narednog četvrtka u Kazahstanu.

Iz podgoričkog kluba stiže poruka da je dvoneđeljna pauza prijala ekipi, bez obzira što trener Mladen Milinković nije imao sve fudbalere na broju.

“Imali smo i odustnih i povrijeđenih igrača, ali nadam se da smo pauzu iskoristili da ekipu psihološki i fizički vratimo u normalu. U prethodnom periodu nijesmo imali dovoljno vremena da odradimo sve što smo htjeli jer smo bili u karantinu zbog korona virusa. To se odrazilo na igru i rezultate, ali očekujem da ćemo u nastavku biti mnogo bolji”, rekao je Milinković, a zatim nastavio:

“Izgubili smo samo jednom u dvadesetak utakmica prošle sezone, a sada dva puta nakon tri kola. Nijesmo naučili na te situacije i dobro je što nijesmo. Igračima je teško pao ovakav početak, ali desilo se što se desilo. To je prošlo. Moramo da gledamo naprijed. Bitno je da napravimo barem tri pozitivna rezultata, a onda će i ekipa biti kao ranije – nezaustavljiva. Vjerujem da ćemo se radovati i ponovo uživati u dobrim izdanjima Budućnosti”, ističe kormilar ,,plavih“.

Čudni su fudbalski putevi – Nikola Rakojević 26. novembra 2016. godine porazom pod Goricom od Budućnosti završio je misiju na klupi Mladosti. Večeras, gotovo četiri godine kasnije na istom mjestu, protiv iste ekipe, debitovaće po treći put na klupi tima sa Starog aerodroma, koji sada nosi naziv OFK Titograd.

Rakojević je od ,,romantičara“ napravio čudo – na Stari aerodrom osvojena je titula šampiona Crne Gore, ekipa pravila čuda na evropskoj sceni, pa se Pecova generacija Mladosti smatra posebnom u istoriji našeg fudbala od povratka nezavisnosti. Sada su okolnosti potpuno drugačije – Peco ima ispred sebe ekipu koja je jedva spasila prvoligaški život, ekipu u kojoj je dosta mladih i neafirmisanih igrača, sa par pojačanja, zbog čega niko ni prije početka sezone nije mogao projektovati krajnje domete ovog tima.

Titograd je loše krenuo, a nakon što je dva meča vodio i izgubio Zoran Govedarica, ,,romantičare“ su protiv Petrovca (2:2) vodili njegovi pomoćnici Mirko Raičević i Drago Maraš, a večeras će dirigentsku palicu, nakon samo par treninga preuzeti zvanično Nikola Rakojević.

“Iako se u ekipi nalaze neki igrači sa kojima sam radio, trebaće mi malo vremena da se upoznam sa ostalim, a posebno sa potencijalom mladih igrača. Fokusiraćemo se na pripremu, moramo raditi bolju pripremu utakmica, jer je primijetno da OFK Titograd nije osvajao bodove kada se to od njega očekivalo, a zašto je to tako vidjećemo”, kazao je Nikola Rakojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve