Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Govedarica iz Novog Sada čeka rasplet situacije: Odluku će donijeti Savićević

Umjesto na terenu, zbog novih mjera o sprečavanju širenja zaraze, igrači su primorani da treniraju kod kuće, da rade vježbe i održavaju koliko-toliko fizičku spremu. A Titograd je napravio i iskorak po ugledu na velike klubove

Crna Gora je jedna od rijetkih zemalja u kojoj se tokom godine fudbal ne igra praktično pet i po mjeseci. Loši vremenski uslovi, još slabije stanje terena su razlozi da naši timovi “spavaju” zimskim snom tokom decembra, januara i februara, a od početka juna do sredine avgusta uslijedi novi “fudbalski raspust”.

Govedarica, Foto: Ofktitograd.me

Ipak, nije se dešavalo da fudbalska lopta stane na startu proljeća. Ovog puta zbog pandemije korona virusa kao u većini zemalja, fudbalska sezona se prekinula i to nakon 23 kola (samo četiri u proljećnoj polusezoni) kod prvoligaša, pa je umjesto uzbudljive trke za titulu, borbe za Evropu i grčevite borbe za spas, uslijedilo neočekivano zatišje. Treninzisu obustavljeni, a trener Titograda Zoran Govedarica vratio se za Novi Sad, gdje čeka rasplet novonastale situacije.

“Budući da sam bio u Podgorici sve vrijeme gotovo do zatvaranja granica, sada sam kući u samoizolaciji”, ističe Zoran Govedarica, naglašavajući da na sreću nema nikakve simptome:

Iako je naučio na sasvim drugačiji način života, snalazi se u situaciji da je 24 časa u svom domu.

“Znajući da tako mora, iskren da budem, i ne pada mi toliko teško. Bitno je dobro se organizovati, znači mi mnogo što sam u kontaktu sa ljudima iz kluba, sa igračima, sa prijateljima…Ovo vrijeme koristim da čitam, malo se čita stručna literatura, pogledaju određene utakmice, prave analize i dan opet brzo prođe”, objašnjava strateg prvoligaša sa Starog aerodroma.

Umjesto na terenu, zbog novih mjera o sprečavanju širenja zaraze, igrači su primorani da treniraju kod kuće, da rade vježbe i održavaju koliko-toliko fizičku spremu. A Titograd je napravio i iskorak po ugledu na velike klubove.

“Svaki dan se čujem sa igračima, rade po programu koji je osmišljen, a imamo specijalne aplikacije koje nam i potvrđuju njihove aktivnosti”, otkrio nam je Govedarica i nastavio.

“Mogu reći da svi sprovode u djelo ono što je zamišljeno u skladu sa njihovim mogućnosti u ovoj situaciji. Čujemo se, brinemo iskreno jedni za druge, pokušavamo da odradimo sve što se može u skladu sa mjerama koje su donijete”.

Najveća dilema u svijetu sporta je što će biti sa aktuelnom sezonom naravno oni koji su lideri u mnogim sportovima priželjkuju kraj po plasmanu koji je bio aktuelan prije prekida, neki se nadaju poništenju sezone, a ima i onih koji vjeruju da će se kad-tad, po kakvim god okolnostima, sezona nastaviti.

Govedarica, za razliku od većine kolega, ne želi o tome da polemiše.

“Ne bih se zamarao oko toga, ono što odluči država i fudbalski organi na čelu sa Dejanom Savićević, kojem izuzetno vjerujem, to ćemo poštovati. Dejan Savićević je bio igrač, trener, a godinama je funkcioner, tako da može sa svih aspekata da sagleda situaciju. Prednost Fudbalskog saveza Crne Gore je što ima takvu legendu i ne vidim zašto bi mi razmišljali o tome. Treba da radimo ono što nam je u prirodi posla, a Dejan će sigurno donijeti najbolju odluku za fudbal u to nemam ni najmanju sumnju”, istakao je srpski stručnjak.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve