Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Gordić: Vjerujem da možemo pobijediti ako odigramo bolje

Podgoričani su podbacili u duelima sa prvakom Srbije i trenutno su u teškoj situaciji

Plejmejker Budućnosti Voli Nemanja Gordić vjeruje da “plavi” imaju šanse u trećem meču finala ABA lige, ukoliko odigraju bolje nego u prva dva duela u Beogradu.

Podgoričani su podbacili u duelima sa prvakom Srbije i trenutno su u teškoj situaciji.

“Znamo dobro kako je bilo u Beogradu, Zvezda ima prednost 2:0. Na nama je da se pozabavimo našom igrom, da probamo da popravimo što više stvari. Mnogo je onoga što možemo popraviti, ako to učinimo, imamo sjajne šanse da pobijedimo. Očigledno je da treba da igramo bolje odbranu. Primili smo previše poena, dozvoljavali Zvezdi da uđe u serije. Sticanjem samopouzdanja Zvezda je počela da pogađa u visokim procentima. Moramo fizički jače i čvršće”, rekao je Gordić.

Ekipa mora brzo da se “resetuje” i vrati na pobjednički kolosijek.

“Malo je vremena da se radi na zajedničkom karakteru, a to smo svakako pokazali u jakim mečevima tokom sezone, da imamo to u sebi. Ako nam ovakvi porazi nijesu motiv, onda ne znam šta jeste. Navijači su veliki faktor, potrebna nam je podrška i pozivam ih. O Zvezdi ne treba mnogo pričati i njihovim problemima, fokusirani smo na našu igru, uz pomoć navijača da bude mnogo bolje.”

Svjestan je iskusni organizator igre težine zadatka.

“Igramo finale i normalno je da postoji pritisak. Satjerani smo uza zid, gubimo 2:0, ali treba da iskoristimo taj pritisak i sve što se dešava, da to kanališemo u motiv, veliku želju. Prije svega da pametno igramo. Što se tiče atmosfere, očigledno je sve, ljudi koji su bili tamo su vidjeli. Mi smo ti na terenu koji smo izgubili ubjedljivo, ipak. Ono što bih volio je da nama navijači pruže pravu podršku, da se od toga ne pravi nepotrebna tenzija. Igrači Zvezde su manje-više bili korektni, uz par čarki koje su normalne za finale. Igrali smo samo sa Zvezdom jednom u Podgorici, još je zo bilo 2. kolo, ekipa nije bila spremna i drugačije je izgledala. Ispravljanjem grešaka koje možemo, imamo velike šanse da smanjimo na 2:1”, zaključio je Gordić.

Meč Budućnost Voli – Crvena zvezda počinje u 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve