Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gordić: Hladne glave i čistog srca, jedini način da se suprotstavimo Zvezdi

MVP prošlogodišnje finalne serije očekuje veliku borbu i neizvjestan meč

Plejmejker Budućnost Volija Nemanja Gordić kazao je da njegovu ekipu očekuje pakleno težak zadatak protiv Crvene zvezde u Beogradu u majstorici finala ABA lige.

Foto: Buducnost Voli

MVP prošlogodišnje finalne serije očekuje veliku borbu i neizvjestan meč.

„Hladne glave i vrelog srca. To je jedini način da se suprotstavimo Zvezdi i da stignemo do titule. Znamo da neće biti ni malo lako, svjesni smo kakav nas posao očekuje, ali smo odlučni u namjeri da se kao i u prethodna dva duela borimo do posljednjih atoma snage. Pritisak je sada podijeljen na ravne časti, pa ćemo vidjeti ko će bolje uspjeti da se izbori sa bremenom na plećima“, rekao je Gordić za Sport Klub.

„Posle prva dva meča u Beogradu sam rekao da treba da nas bude sramota onoga što smo prikazali na parketu. Naglasio sam da ako imamo malo karaktera i malo časti, moramo u Podgorici da pokažemo drugo lice, da moramo da se borimo za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Tako je i bilo. Imali smo uspona i padova, jurili i stizali Zvezdu, a kada se lomilo, pokazali neophodnu čvrstinu i odlučnost“.

Ono što sigurno muči navijače Budućnosti uoči pete utakmice je činjenica da Podgoričani tokom sezone nijesu ostvarili ni jednu pobedu na gostovanjima u Evroligi. S druge strane, hrabri ih podatak da su protiv Cedevite u meču koji je bio biti ili ne biti za plasman u finale, slavili u Zagrebu.

„Očekuje nas velika utakmica. Svakom igraču i sportisti je san da bude dio spektakla koji nas očekuje u ponedjeljak. Jasno je da će uslijediti bespoštedna borba, jasno je da će Zvezda imati ne vjetar, nego oluju u leđa kada je podrška navijača u pitanju. Mi ne možemo da obećamo pobjedu, to ne može niko. Ali, možemo da obećamo da ćemo uložiti i posljednji atom snage kako bi odbranili titulu i ponovo izborili plasman u Evroligu“, kazao je Gordić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve