Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Golubović: Srećan sam zbog povratka na teren

Dvadeset četvorogodišnji vezista pokidao je prednje ukrštene ligamente prije osam mjeseci, a od operacije je prošlo pola godine. U međuvremenu je raskinuo ugovor sa Podgoricom i vratio se u matični Rudar, gdje je ne tako davno nosio kapitensku traku

Nekadašnji mladi reprezentativac Milija Golubović vraća se na teren nakon jedne od najtežih povreda u fudbalu.

Golubović, Foto: Pobjeda.me

Dvadeset četvorogodišnji vezista pokidao je prednje ukrštene ligamente prije osam mjeseci, a od operacije je prošlo pola godine. U međuvremenu je raskinuo ugovor sa Podgoricom i vratio se u matični Rudar, gdje je ne tako davno nosio kapitensku traku.

Golubović je prošao rehabilitaciju i spreman je da zaigra u subotu veče u prvenstvenom meču protiv Petrovca pod Golubinjom.

“Srećan sam zbog povratka fudbalu. Jedva čekam da ponovo zaigram. Imam ogromnu želju i motiv da budem na još većem nivou od onog prije povrede”, rekao je Golubović za Arenu.

Iza rođenog Pljevljka je težak period, mjeseci mukotrpnog rada…

“Operisao sam se prije, otprilike, pola godine, u Podgorici, kod doktora Bulatovića. Sve je prošlo u najboljem redu. Ovakva povreda zahtijeva napornu rehabilitaciju, sate rada na dnevnom nivou. Bio sam jak i psihološki. Zahvalnost dugujem i fizioterapeutu Branku Žižiću i treneru Željku Mrđenoviću, koji su bili uz mene kada mi je bilo najteže. Sav taj period je iza mene. Nemam nikakvih smetnji. Ponovo mogu da igram i jedva čekam da se nađem na terenu”, ističe Golubović.

Bivši član ,,sokolića“ povrijedio se početkom godine u dresu Podgorice – zimus protiv Adrije u prijateljskom meču, da bi se u ljetnjem prelaznom roku vratio u Rudar, klub u kojem je ponikao. Trenirao je individualno, potom i sa ekipom koju sa klupe predvodi Vuko Bogavac. Biće na raspolaganju stručnom štabu za meč sa Petrovcem.

“Fizički se odlično osjećam. Trenirao sam jako, ali u dogovoru sa šefom preskočio sam prve dvije utakmice prvenstva. Biću u protokulu za duel sa Petrovcem, a vidjećemo hoću li i koliko ću igrati. Vjerujem da ću brzo dostići željeni nivo forme, kao i da ću se izboriti za mjesto u startnoj postavi”, poručio je Golubović.

Rudar je napravio mladu ekipu predvođenu sa nekoliko iskusnijih momaka. U prethodna dva meča ostvario je skor od jednog poraza i pobjede, koja je stigla u režiji osamnaestogodišnjeg Vuka Strikovića, trostrukog strijelca protiv Titograda pod Golubinjom (3:1).

“Rudar je moj klub i drago mi je što sam se vratio u Pljevlja. Uradiću sve da maksimalno pomognem. Imamo mladu ekipu, sa nekoliko iskusnijih, dokazanih prvoligaških igrača. Sa trenerom Bogavcem se znam od ranije. Uvijek smo imali dobar odnos. Kvalitetno treniramo, atmosfera je pozitivna i očekujem da ispunimo primarni cilj, a to je opstanak u elitnom društvu. Nadam se da ćemo već u subotu popraviti bodovni saldo”, zaključio je Golubović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve