Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Golubovčani u seriji: Zeta igra opuštenije kada nema ulogu favorita

,,Vukovi” su na pobjedu nad Rudarom (2:1) u zaostalom meču treće runde ,,nakalemili” iznenađujući trijumf na gostovanju kandidatu za titulu, Sutjesci (2:0)

Efikasan odgovor Zete na mini krizu sa početka prvenstva, oličenu u samo jednom osvojenom bodu u tri meča i ponuđenoj ostavci trenera Dejana Roganovića.

Adrović, Foto: FSCG

,,Vukovi” su na pobjedu nad Rudarom (2:1) u zaostalom meču treće runde ,,nakalemili” iznenađujući trijumf na gostovanju kandidatu za titulu, Sutjesci (2:0).

“Loše smo počeli sezonu, nije nas išlo. Pred gostovanje u Nikšiću kvote su bile takve kao da gostujemo Barseloni”, slikovito je objasnio Ivan Vukčević.

“Ali očigledno da igramo bolje kad nijesmo favoriti. Kao da se malo opustimo kad se očekuje da pobijedimo i onda bude problema. Prija nam uloga autsajdera.”

U nedjelju je kraj Bistrice viđen nizak nivo kvaliteta fudbala. Zećani će to, ipak, brzo zaboraviti.

Sa tri boda u džepu lakše se diše. I pogled na tabelu je mnogo ljepši nego uoči prošle sedmice dvije pobjede donijele su skok na diobu trećeg mjesta sa Sutjeskom, sa šest bodova manje od lidera Podgorice.

“Utakmica nije bila baš lijepa za gledanje, naročito u prvom poluvremenu. Najmanje je bilo igre, mnogo više prekida. Igrači Sutjeske su nervozno počeli drugo poluvrijeme, a mi smo vjerovali u sebe i za minut postigli dva pogotka. Odnijeli smo kući važna tri boda.”

Može li Zeta da nastavi gdje je stala u Nikšiću? Odgovor će dati derbi petog kola protiv Podgorice.

“mamo ekipu za gornji dio tabele”, tvrdi Vukčević, strijelac prvog pogotka u Nikšiću.

“Pratili su nas problemi, pola sadašnje ekipe nije bilo na startu priprema. Došla su pojačanja, na primjer Simović koji je jedan od najboljih štopera lige. Svi smo sada na približno istom nivou forme i imamo razloga za optimizam. Čeka nad meč sa ekipom koja ima odličnog trenera, napadača Šaletu Kordića koji je bio strijelac u svakom kolu ove sezone. Vrlo su dobar tim, ali i mi smo u naletu i sigurno niko ne može da nas potcijeni.”

Ivan Vukčević je protiv Sutjeske postigao prvi gol u ovom prvenstvu.

“Taj pogodak mi uliva samopouzdanje. Vjerujem da ću u narednom periodu češće tresti mreže”, poručio je talentovani napadač.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve