Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Golemac hvali Budućnost: Igraju najbolju košarku u regionu

Slovenački predstavnik cilja prvu pobjedu u TOP 16 fazi Evrokupa, dok bi ''plavi'' eventualnim trijumfom u Ljubljani napravili krupan korak ka četvrtfinalu

Trener Cedevita-Olimpije Jurica Golemac izjavio je uoči meča protiv Budućnost Voli da Podgoričani igraju najbolju košarku u regionu.

Slovenački predstavnik cilja prvu pobjedu u TOP 16 fazi Evrokupa, dok bi ”plavi” eventualnim trijumfom u Ljubljani napravili krupan korak ka četvrtfinalu.

– Budućnost igra najbolju košarku od svih timova u ABA ligi. Imali su problema sa virusom, ali im je pauza dobro došla da se osvježe pred nastavak takmičenja. Na svakoj poziciji imaju dva vrhunska košarkaša, igraju sa mnogo energije i favoriti su u ovom duelu, rekao je Golemac i dodao:

– Ako želimo da pobijedimo, moramo da igramo bolje nego u prethodnim utakmicama. Moramo i da razmišljamo o pojedincima Budućnosti i kako da ih spriječimo da igraju njihovu prepoznatljivu igru.

Udarna igla Cedevita-Olimpije ove sezone je Amerikanac Kendrik Peri.

– Budućnost je u napadu veoma jak tim. Znaju šta hoće, ali mi moramo da ih spriječimo da to i ostvare. Njihovi glavni igrači će morati dobro da se potrude da osvoje svaku loptu. Igrali smo dosta utakmica u kojima smo bili dobri u odbrani, a onda nekolika minuta igrali van ritma. Takođe, moramo da popravimo skok – ako to sredimo, bićemo u dobroj poziciji, kazao je Peri.

Sjutrašnji meč počinje u 20.30 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve