Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Gol za Mirzu

Odmah je i vedriji pogled na tabelu – izabranici Mladena Lambulića pozicionirali su se na osmoj poziciji, na ''minus pet'' od luke spasa

Lijepa mini serija Jezera na kraju polusezone popravila je utisak cjelokupne jeseni.

Plavljani su osvojili sedam bodova iz posljednje tri utakmice, a u tom nizu vezali su dvije pobjede – protiv Iskre u Danilovgradu u 96. minutu (1:0) i nad Zetom prije dva dana na terenu FSCG (2:1).

Odmah je i vedriji pogled na tabelu – izabranici Mladena Lambulića pozicionirali su se na osmoj poziciji, na ”minus pet” od luke spasa.

– Iza nas je turbulentna polusezona. Prošli smo teške stvari, bilo je poraza i pobjeda. Ovakvim finišom popravili smo sliku učinka na terenu, a znajući što nas je sve zadesilo – zadovoljni smo postignutim. Nikome nije prijatno kada ide na zimsku pauzu sa mjesta u opasnoj zoni, ali važno je da smo očuvali nadu u opstanak bez baraža. Vjerujem da ćemo ispuniti cilj na proljeće – rekao je Miljan Vlaisavljević za Arenu.

Jezero je imalo uspona i padova od početka prvenstva. Bilo je van crvene zone, a u jednom trenutku i kandidat da od Zete preuzme ”fenjer” prvoligaškog karavana.

Uspjeli su Plavljani da prevaziđu krizu i ostanu u realnoj trci za lukom spasa.

– Igrali smo bolje od rezultata koje smo imali. Nekad greška, nekad jeftini kiks, a u većini slučajeva manjak sreće – koštali su nas dosta bodova. Negdje nam se to vratilo pred kraj jeseni. Pobijedili smo Iskru u debeloj sudijskoj nadoknadi nakon šuta i lopte koja devijacijom ulazi u mrežu, a onda i Zetu. Nijesmo blistali protiv Golubovčana, ali smo odigrali pametno, dočekali njihove propuste i dali golove za tri važna boda. Očekujem da budemo uspješniji u nastavku sezone – ističe krilni napadač.

Nijedan primljeni gol, ispušten bod ili izgubljena sportska utakmica, ne mogu da se porede sa tragedijom koja je krajem novembra zadesila Plavljane kada su ostali bez jednog od najboljih igrača, dvadeset jednogodišnjeg Mirze Đurđevića koji je preminuo od posljedica saobraćajne nesreće.

Teško je bilo ekipi da nastavi dalje, ali momci su smogli snage da igraju i za klupskog druga.

– Gol protiv Zete posvećujem Mirzi. Bili smo odlični drugovi, cimeri, dijelili mnogo toga… Teško mi je da prihvatim da ga više nema. Dugo sam čekao prvijenac u dresu Jezera i nije bilo dileme kome ću posvetiti taj pogodak. Za sve nas u klubu to je strašan udarac. Tuga i bol su ogromni. Tragedija i gubitak mladog momka ostavili su traga na sve nas. Emotivno i fizički potrošeni, skupili smo snage da se vratimo na teren. Bodove i pobjede koje smo upisali na kraju jeseni osvojili smo i za Mirzu – rekao je Vlaisavljević.

Tridesetogodišnji ofanzivac odigrao je 18 prvenstvenih mečeva za Jezero.

Prvi gol dao je Zeti na samom kraju jeseni – za potvrdu trijumfa koji je najavio Ndue Mujeci iz penala.

– Bilo je šansi i mogao sam da budem efikasniji. Nijesam pogađao iz pozicija odakle obično zatresem mrežu. To je fudbal. Nekad lopta neće u metu. Ipak, zadovoljan sam svojim partijama. Dizao sam formu kako je vrijeme odmicalo. Trudio sam se da pomognem ekipi kad god dobijem minutažu – dodao je nekadašnji član Sutjeske i Budućnosti.

Svi fudbaleri prvoligaša sa sjevera dobili su slobodno do prozivke u januaru.

Kakvi su planovi Vlaisavljevića?

– Dogovorio sam sa Jezerom saradnju na godinu. Klub se pita u zimskom prelaznok roku. Već imam nekih poziva da promijenim sredinu, ali nijednu odluku neću donijeti prije konsultacije sa ljudima iz Jezera. Sada želim da se odmorim, a vidjećemo što donose zima i proljeće – zaključio je Vlaisavljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve