Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Gojković pred put za Tokio: Moramo biti čvrsto na zemlji, mirne glave i vrelog srca

Gojković je kazao da vaterpolisti putuju za Tokio sa puno nade i ciljem da od prvog kola pravimo rezultat

Vaterpolo reprezentacija ima svoj cilj na Olimpijskim igrama (OI) u Tokiju, zna svoje želje i neće odustati od onoga što želi da ostvari”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Gojković je naglasio da je odrađeno sve ono što su planirali.

– Ljeto je bilo zahtjevno, igrali smo Svjetsku ligu i bilo je naporno, ali zadovoljni smo. Iskoristićemo ove posljednje dane da se spremimo na najbolji mogući način i budemo na nivou na kojem želimo. Moramo biti realni, sa nama je 15 momaka, od kojih tri imaju iskustvo sa OI. Ostali su debitanti i to nema niko u ovom momentu, rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

Gojković je kazao da vaterpolisti putuju za Tokio sa puno nade i ciljem da od prvog kola pravimo rezultat.

– Sa protivnicima koji nas čekaju u grupi i nadam se poslije, možemo da igramo. Pobjeđivali smo ih u posljednje dvije godine. Ali, moramo biti čvrsto na zemlji, mirne glave i vrelog srca, kazao je Gojković.

Komentarišući Australiju, prvog rivala na startu olimpijskog turnira, on je podsjetio da je to ekipa koja je Crnu Goru izbaciila sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u osmini finala.

“-Nezgodan rival, dosta zahtjevan, kao i komoletna grupa. Ovako tešku grupu imali smo samo u Pekingu. Miloš Šćepanović je odbranio šut baš protiv Australije za ulazak u četvrtfinale. Treba izboriti prolaz u četvrtfinale, rekao je crnogorski selektor.

On je istakao da je druga grupa teška, ali taj meč u četvrtfinalu neće biti teži od onih u grupi.

– Nama OI kreću od prvog kola, ne razmišljamo o drugoj sedmici, fokusirani smo na taj meč, rekao je Gojković.

Govoreći o protokolu na Igrama u Tokiju, Gojković je kazao da je on postojao preko i zime i kvalifikacija.

– A ovo je još teže. Pratimo instrukcije, nadamo se da nijesmo nigdje pogriješili, možda će biti teže prvih dana, a nadam se da će kasnije olabaviti i da ćemo svi biti zdravi. Dosta toga smo pregurali posljednjih godinu i po i najvažnije mir da zadržimo unutar tima, rekao je Gojković.

Kapiten Draško Brguljan kazao je da je ekipa spremna i da želi da što bolje odigra olimoijski turnir.

– U ime igrača obećavam borbu do posljednjeg atoma snage i daćemo maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno za medalju. Biće specifično i šteta što neće biti prave OI, jer je ovo najveće moguće takmičenje. Uživanje je biti u olimpijskom selu 15 dana, to je poseban duh sa deset hiljada najboljih sportista na svijetu. To sve govori, žao mi je zbog svega, najmlađih, ali biće oni u prilici da igraju još nekolio ciklusa, rekao je Brguljan.

Govoreći o odsustvu trojice vaterpolista, on je naglasio da su oslabljeni bili i uoči Roterdama, a ostvarili su sve pobjede.

– Tako da ne idemo u Japan oslabljeni nego u malo izmijenjenom sastavu. Ovi momci vrijede, izborili su mjesto da budu u ekipi, oni su u ovom mometu najbolje što ima CG. Tek ćete da vdiite kakav kvalitet imaju, nadam se već sada – na OI, rekao je Brguljan.

Odgovarajući na pitanje da či su Igre u Tokiju posljednje u njegovoj karijeri, istakao je da ne želi da ide u tako veliku budućnost, iako je to realna stvar.

– Godine su stigle, treba mjesto mlađima prepustiti. Vidjećemo poslije OI koliko ću još da igram. Imam veliku motivaciju, Aleksandru Ivaoviću i meni su ovo četvrte Igre. Nekako i nama visi to nad glavom – tri četvrta mjesta. Eto idemo tamo da probamo, momci će imati još puno šansi i ako ne dođe medalja doće u budućnosti, zaključio je Brguljan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve