Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Gojković: Odlaganje Igara je najpoštenija odluka

Selektor Vladimir Gojković je u razgovoru za stranicu COK-a pričao o cijeloj situaciji, ali i istakao da će se kvalifikacioni turnir možda odigrati tokom ljeta

Umjesto da ovih dana u bazenu vode borbe za Olimpijske igre, vaterpolisti Crne Gore su u izolaciji zbog pandemije korona virusa. Igre u Tokiju su otkazane, a sve je to naravno uticalo i na “ajkule”.

Gojković, Foto: Wpolo.me

Selektor Vladimir Gojković je u razgovoru za stranicu COK-a pričao o cijeloj situaciji, ali i istakao da će se kvalifikacioni turnir možda odigrati tokom ljeta.

“Bili su veliki pritisci olimpijskih komiteta i mogu da razumijem. Teško da neko iz individualnog sporta, nakon pauze, može da juri dobra vremena, a niko ne želi na OI sa lošim vremenima. Znači, razumijem inicijativu, bila je logična odluka o odlaganju, možda je bilo samo razmišljanje da li će se čekati još neko vrijeme da se odlože Igre za kraj godine. Ali, evo sada imamo odluku. Mislim da je najpoštenija”, rekao je Gojković.

Kvalifikacioni turnir je trebalo da se igra u Roterdamu. Međutim i on je odložen, kao i duel u Svjetskoj ligi protiv Hrvatske.

“Nadam se da će se kvalifikacije organizovati možda već na ljeto i da ćemo imati šansu da se izborimo za ono o čemu svi sanjamo, a to je da odemo na OI. Onda ćemo imati vremena da se opet pripremimo, možda još bolje nego što smo imali. Bićemo godinu stariji, s nadom da ovo stanje neće predugo trajati”, dodao je Gojković i na kraju poručio da se nada da će imati kompletan sastav.

“Očekujem da će svi igrati, vjerovatno niko nije planirao da završi karijeru. Za nas je najveća stavka da se plasiramo na Igre, a imaćemo igrače na raspolaganju”, zaključio je Vladimir Gojković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve