Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Gojković: Novakov test validan dokument, dobio je rezultat istog dana

Na pitanje kako gleda na to što se Đoković nije vakcinisao, Gojković je rekao da mu je zbog toga veoma žao

Dokument o PCR testu Novaka Đokovića, koji se testirao na koronavirus 16. decembra 2021. godinu u Institutu za javno zdravlje Batut je “validan dokument, i za nas je ta priča apsolutno jasna”, rekao je na konferenciji za novinare poslije sjednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

„On je imao validan dokument izdat od strane medicinske ustanove u Srbiji da je bio pozitivan na prisustvo koronavirusa. Dokument o validnosti je apsolutno ispravan i tačan“, kazao je Gojković.

Na pitanje zašto je Đoković kazao da je tek narednog dana dobio rezultate testa, on je poručio da „treba da pitate Novaka kad je on otvorio mejl, to nije pitanje za mene, dokument je validan i proslijeđen je nakon očitavanja u toku tog dana kasnije“.

Na pitanje da li će Đoković snositi posljedice zbog aktivnosti koje je imao dan poslije i kasnije poslije testiranja na koronavirus, on je naveo da “ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen po važećem zakonu Srbije, ako je napravio prekršaj”.

“Ako je uhvaćen u prekršaju mjera samoizolacije, mogao je biti samo vraćen u samoizolaciju. Kazna za prekršenu samoizolaciju je mogla da bude samo u vanrednom stanju”, kazao je Gojković.

Na pitanje kako gleda na to što se Đoković nije vakcinisao, Gojković je rekao da mu je zbog toga veoma žao.

“To bi svakako na neki način bio podstrek za druge da se vakcinišu. Ali, isto tako branim njegovu slobodnu volju, iako se s tim lično ne slažem – da se ne vakciniše. Nijedna država na svijetu još nije donijjela odluku da se njeni građani moraju vakcinisati”, kazao je Gojković.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve