Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Gojković: Čeka nas izuzetno težak rival

Meč protiv Grčke se igra sjutra od 12 sati i 10 minuta po crnogorskom vremenu.

Vaterpolisti Crne Gore sjutra nastavljaju takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Kvandžuu. Nakon remija sa Srbijom od 10:10, duel sa Grčkom je od velike važnosti za “ajkule”, eventualnom pobjedom došle bi na korak od direktnog plasmana u četvrtfinale. Međutim, protivnik izuzetno jak, jedan od kandidata za neku od medalja.

Foto: Wpolo.me

“Čeka na izuzetno težak rival. Grčka već četiri-pet godina igra na visokom nivou, a to se vidi i na klupskom nivou gdje Olimpijakos, za koji igra većina reprezentativaca, dominira u Evropi. Tako da je jasno da im je kvalitet što su dobro uigrani, dobro se poznaju i imaju sistem igre koji godinama praktikuju. Ne bi trebalo da bude većih iznenađenja, znamo šta možemo da očekujemo i odakle nam prijeti najveća opasnost. Probaćemo to da zatvorimo i nadam se da popravimo realizaciju koja nam je bila stvarno loša u posljednjih nekoliko važnih utakmica. Ako budemo na nivou na kojem znam da možemo mislim da možemo da dobijemo meč”, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Grčka je na startu imala lakši trening sa Južnom Korejom 26:3. Draško Brguljan najprije se osvrnuo na remi sa Srbijom…

“Analizom smo zaključili da smo mi izgubili taj meč nekim našim greškama, posebno smo na 10:8 imali veliku grešku u odbrani. Ali dobro, to je sada iz nas, nemamo se što vraćati na tu utakmicu. Mislim da sa igračem više, koji je bio takav kakav je, nismo ni zaslužili da prođemo bolje. Neriješen rezultat – nije ništa strašno, imamo i dalje šansu da budemo prvi u grupi”, istakao je kapiten “ajkula”, a onda prokomentarisao naredni meč…

“Vrhunska elipa, posebno njihovih prvih sedam igrača, a uz Hrvatsku imaju i vjerovatno najbolji centarski par svijetu. Izuzetno su dobri, ali kao i sve ekipe na svijetu i oni imaju svojih slabosti. Naročito kad im neko od tih sedam igrača nije u igri onda znaju jako da pate. Nisu dominantni na bekovskim pozicijama, što je dobro za nas, tako da će naši centri imati dubinu i bićemo u prilici da dosta lopti ‘ubacimo’ i da šutiramo sa povoljnih pozicija. Naravno, sve to treba sprovesti u bazenu.”

Meč se igra u srijedu od 12 sati i 10 minuta po crnogorskom vremenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve