Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Gojković: Bili smo stvarno blizu velike pobjede, protiv Srbije da zadržimo isti nivo agresivnosti

Španci su slavili 7:6 i plasirali se u polufinale

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je ponovio da je zadovoljan igrom protiv Španije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, ali i istakao da je tek jutros postao svjestan koliko su “ajkule” bile blizu iznenađenja.

Španci su slavili 7:6 i plasirali se u polufinale.

“Nakon što smo pogledali snimak mislim da smo bili bliži pobjedi nego što sam imao utisak odmah nakon meča. Zadovoljan sam velikom energijom, koja je u jednom momentu “ispravljala” i greške kojih je bilo, odbranom koja je bila izuzetna. Falilo nam je poteza u napadu, pogotovo u prve dvije četvrtine, ali to moramo da zaboravimo i da se okrenemo onome što slijedi”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Turnir se nastavlja, slijedi borba za plasman od 5. do 8. mjesta. Prvi rival je Srbija (petak od 14.30).

“Nadam se da će igrači razumjeti poruku – da je za nas ovo izuzetno bitan meč i da je bitna borba za pozicije. Srbija je velika ekipa, a malo ko od ovih naših igrača je bio peti na svijetu. Tako da moramo da imamo motiv, nije lako igrati poslije poraza u četvrtfinalu u meču u kojem ste bili blizu, ali moramo da igramo agresivno i angažovano. Samo tako možemo da pariramo Srbiji koja je prepuna individualnog kvaliteta”, istakao je Gojković.

“I Srbija je napravila dosta promjena, ovdje nije bila u nekoj formi, ali treba da budemo grupa i da dobrim plivanjem dođemo do prednosti protiv igrača koji su u igri jedan na jedan veliki majstori”.

U polufinalu se sastaju Španija i Hrvatska, te Italija i Grčka.

“Prije početka prvenstva sam mislio da su Španija i Mađarska najbolje ekipe. Italijani su sinoć odigrali fenomenalno protiv Mađara, sveli ih na mali broj golova… Ova četiri tima su izjednačena, svi imaju šansu za titulu, teško je reći ko je u prednosti”, zaključio je Gojković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
01.07.2022-09:28 09:28

Bio si blizu velike pobjede, ali bliži zasluženom porazu. Pojma o pojmu nemaš! Ako se Crnogorski vaterpolo ikad vrati na staze slave, to će biti zbog vaterpolista, koji će, pored sportskog rotivnika, savladati i tvoje neznanje.