Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Gojković: Bili smo manje agresivni na početku, odbrana je bila ključ pobjede

Ajkule su pobjedom 15:10 započele nastup na Olimpijskim igrama. Defanziva je odradila veliki posao na putu ka pobjedi

Selektor naših vaterpolista Vladimir Gojković rekao je da se ekipa brzo vratila u meč nakon problema na startu i naročito istakao dobru odbranu u nastavku utakmice sa Australijom.

”Ajkule” su pobjedom 15:10 započele nastup na Olimpijskim igrama.

– Bile su teške ruke na početku, ali smo se brzo resetovali. Veći broj igrača odigrao je dobro, stabilizovali smo i odbranu. Australija je dobra, uz to pogodili su nekoliko šuteva iz daljine. Imali smo manju agresivnost u tom dijelu meča, rekao je Gojković.

Defanziva je odradila veliki posao na putu ka pobjedi.

– Najvažnija je odbrana u nastavku. Ona je bila ključ pobjede, uz nekoliko individualnih rješenja u napadu, koja su na isteku vremena bila fantastična.

Petar Tešanović je nešto slabije ušao u meč, a onda pokazao zašto je prvi golman reprezentacije.

– Tešanoviću je ovo prvo takmičenje, kao i Kandiću. Ovo je najmanje fer prema njima jer nemaju zamjenu. Dobro je za njega što se vratio u meč, nije zakasnio ni na jednu loptu u druge dvije četvrtine.

Još jedan trijumf će izvjesno biti dovoljan za plasman u četvrtfinale.

– Grupa je izuzetno teška. Uslovno rečeno taj meč sa Kazahstanom može biti lakši, ako ga shvatimo na pravi način. Idemo utakmicu po utakmicu, ima još mnogo da se igra do kraja. Još nismo prošli dalje. Moramo se sada spremiti za Španiju.

”Furija” je dobro poznat rival.

– Oni su kolektivna ekipa, svih 11 igrača rade fantastičan posao. Individualno su slabiji od Srbije i Hrvatske, ali su ih pobijedili na posljednjim velikim takmičenjima. Sigurno će biti teško jer su puni samopouzdanja. Sada ćemo gledati njihov meč sa Srbijom, a nadam se da ćemo tu utakmicu bolje otvoriti od ove sa Australijom, zaključio je Vladimir Gojković.

Crna Gora i Španija igraće u noći između ponedjeljka i utorka od 4.30 po našem vremenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve