Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Glavni grad više ne finansira Budućnost: Kompanija Savana ulaže 12 miliona u klub sa stadiona pod Goricom

Vlasnik kompanije Savana je predsjednik FK Budućnost Veselin Mijač. ''Plavi'' su od njegovog dolaska u klub osvojili titulu u prošloj sezoni, a na odličnom putu su da na proljeće odbrane krunu, s obzirom na igre i rezultate u prvom dijelu tekuće sezone

Gradska uprava je na sjednici Skupštine odlučio da kompaniji Savana ponudi višegodišnji ugovor koji u potpunosti oslobađa Glavni grad obaveze finansiranja kluba na period od deset godina.

U istom periodu partner će biti dužan da u poslovanje i razvoj kluba uloži minimum 12 miliona eura.

– Svjedoci smo da je u posljednjih godinu dana klub doživio izuzetan napredak na svim poljima, kako u pogledu finansijske konsolidacije, tako i onog suštinskog – sportskih rezultata. Osim što će na ovaj način Grad uštedjeti značajna sredstva, važno je istaći da će jedan od smbola našeg grada, u susret proslavi stogodišnjice od osnivanja, nastaviti sa intenzivnim razvojem na svim nivoima. Nakon Košarkaškog kluba Budućnost Voli, ovo je još jedan klub iz naše plavo-bijele porodice koji na ovaj način dobija sponzora koji će joj obezbijediti povratak na stare staze uspjeha. Vjerujemo da će ovaj prijedog dobiti jednoglasnu podršku odbornika u Skupštini Glavnog grada, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vlasnik kompanije Savana je predsjednik FK Budućnost Veselin Mijač.

”Plavi” su od njegovog dolaska u klub osvojili titulu u prošloj sezoni, a na odličnom putu su da na proljeće odbrane krunu, s obzirom na igre i rezultate u prvom dijelu tekuće sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve