Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Giljen: Peco nam je usadio pobjednički mentalitet, moramo dati maksimum do kraja

Sve je manje rundi (četiri) do kraja Telekom prve crnogorske fudbalske lige, pa se šampionska zvona i ove godine u “gradu čelika i piva sve jače čuju

Kiksala je Sutjeska, ali je kiksala i Budućnost, pa plus sedam za Nikšićane nekako postaju simbolični u ovogodšnjoj trci velikih crnogorskih rivala.

Foto: Reprezentacija.me

Međutim, sve je manje rundi (četiri) do kraja Telekom prve crnogorske fudbalske lige, pa se šampionska zvona i ove godine u “gradu čelika i piva sve jače čuju.

“Titula još nije obezbijeđena matematički, ali sve je u našim rukama i nadam se da ćemo joj u subotu biti još bliže nakon duela sa Titogradom, pa možda i da ćemo završiti posao”, rekao je za Dnevne novine golman i kapiten Sutjeske Vladan Giljen.

O meču sa Iskrom u kojem je Sutjeska u 91. minutu izgubila dva boda (1:1) Giljen je rekao.

“Došlo je do pada koncentracije u posljednjem minutu, ali s obzirom na to da je i Budućnost igrala neriješeno ništa se strašno nije desilo. Malo nas je poljuljalo sve što se izdešavalo u ta tri dana, ali sve će doći na svoje već u narednom duelu, siguran sam.”

Tvorac šampionskog sastava iz Nikšića, šef stručnog štaba Sutjeske Nikola Peco Rakojević, zbog liječenja do kraja sezone neće voditi svoje momke. Međutim, oni će zbog njega imati poseban motiv.

“Naravno da ćemo imati dodatni motiv za šefa, ali što bi on rekao treba da hladne glave uđemo u svaku utakmicu, da ostavimo sve po strani i da damo maksimum i onda neće biti problema”, istakao je Giljen. “Usadio nam je taj pobjednički mentalitet tako da i kad je tu i kad nije znamo njegove riječi, jer smo toliko godina zajedno”.

Priča da Budućnost igra lijep i efikasan fudbal, a Sutjeska ne, očigledno nije mnogo uticala na Nikšićane.

“Nije pokazali smo i u međusobnim duelima sa njima. I kada su oni pobjeđivali sa 7:0 i 5:0, a mi 1:0 ili se ponekad provukli, gledali smo samo nas što uvijek radimo”, objasnio je Giljen.

“Sada smo ušli u pravi ritam i igramo odlično što ćemo i nastaviti sada pokazujemo ono što se očekuje od nas uvijek”

Snaga Nikšićana leži i u činjenici da plavo-bijeli dres nosi dosta “lokalnih momaka”.

“Ima nas pet ili šest uvijek iz Nikšića na terenu sigurno da emotivnije doživljamo sve ovo nego drugi igrači, a i siguran sam da se to cijeni i kod uprave, trenera i navijača. Ponikli smo tu, ja imam skoro 300 utakmica u dresu Sutjeske, pa je sigurno da doživljavam to na drugačiji način nego igrači koji su došli iz drugog grada ili države”, zaključio je kapiten Sutjeske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve