Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Giljen optimističan pred nastavak sezone: Realno je da stignemo Budućnost

Četvorostruki prvak je do sada odigrao četiri utakmice. Dečić je savladan sa 2:0, Bokelj sa 3:1, dok je memorijalni turnir “Andrija Anković” u Gabeli osvojen treći put zaredom nakon penala u polufinalu i finalu prvo je pala Gabela (1:1, penalima 4:3), a zatim Zrinjski (2:2, penalima 4:3)

Uvodni dio priprema su odradili u svom Nikšiću, a od petka 24. januara baza aktuelnog šampiona je Međugorje.

Giljen, Foto: Reprezentacija.me

Tamo iskusni vuk Nikola Rakojević kuje planove za proljeće tokom kojeg će Sutjeska napasti Kup i pokušati da stigne osam bodova prednosti, koliko ima lider Budućnost.

Četvorostruki prvak je do sada odigrao četiri utakmice. Dečić je savladan sa 2:0, Bokelj sa 3:1, dok je memorijalni turnir “Andrija Anković” u Gabeli osvojen treći put zaredom nakon penala u polufinalu i finalu prvo je pala Gabela (1:1, penalima 4:3), a zatim Zrinjski (2:2, penalima 4:3).

Zbog svega toga radna atmosfera je sjajna.

“Radimo stvarno naporno od početka priprema. Zadovoljni smo do sada postignutim, ali možemo još bolje”, kaže kapiten i golman “plavo-bijelih” Vladan Giljen, koji je zadovoljan uslovima u Međugorju, gdje su Nikšićani našli mir…

“Uslovi su nam bolji nego prošle godine, nema mnogo kiše, a tereni su u solidnom stanju.”

Uprava prvoligaša iz grada piva i čelika je između Crne Gore i Bosne i Hercegovine odabrala opštinu Čitluk.

“Znamo koliko nam treba novca da se obezbijede pripreme u Antaliji ili Kipru, a s obzirom da u Crnoj Gori trenutno nemamo gdje bolje zbog terena za trening, sasvim je korektno što smo došli ovdje. Mislim da smo napravili pravi potez”, govori Giljen, koji sa ekipom trenira na terenima sa prirodnom travom, a ne vještačkom.

Sutjeska je prethodne dvije godine na pauzu u prvenstvu išla kao lider sa lijepom zalihom, a sada je u situaciji da juri Budućnost. I ne pomišlja da se preda…

“Da je lako osvajati trofeje, ne bi bilo zanimljivo. Prošle godine smo čuvali prednost, a ne jurili, ali isto se nijesmo smijeli opustiti. Tako da nema ni sada opuštanja, na nama je da radimo, da se spremimo kako bismo dali sve od sebe da prestignemo prednost rivala. Nećemo odustati, ima dosta da se igra, a idemo utakmicu po utakmicu.”

Šampion optimizam temelji na sezoni 2016/17, kada je imao minus 10 u odnosu na Budućnost, a zamalo je prestigao “plave” na kraju sezone. Međutim, pretposljednje kolo je bilo kobno, kada su “plavi” službeno izgubili od OFK Titograda, a “plavo-bijeli” se poklizali protiv Iskre. Da su dobili Danilovgrađane, sve bi bilo drugačije…

“Realno je da ih stignemo, moguće da ih prestignemo. Težićemo ka tome, razmišljamo da možemo, jer je to sportski i jer imamo ozbiljnu ekipu. Mislim da ćemo tek na proljeće doći do izražaja, jer je u prvom dijelu bilo mnogo povreda, a raspored je bio zgusnut”, rekao nam je 30-godišnji čuvar mreže, koji podvlači… “Malo smo se pogubili tokom jeseni, ali sada je sve u redu i siguran sam da će proljeće da bude zanimljivo.”

Sutjeska nije bila aktivna na transfer pijaci (otišao Milovan Petrović, niko nije došao), svi treniraju normalno sem Bojan Ciger i Darko Bulatović, koji će se pod Pecovu komandu staviti od ponedjeljka. A šampion će do početka prvenstva (18. februar) odigrati još četiri utakmice dvije u Međugorju (Igman, Rudeš) i dvije u Crnoj Gori (Mornar, Grbalj).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve