Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Giljen optimista: Niko nije stizao minus osam, ali za sve postoji prvi put

“Plavo-bijeli” iz Nikšića su imali stvar u svojim rukama, bili su lideri šampionata, pa je opšti utisak da je družina Nikole Rakojevića podbacila

Sutjeska kao aktuelni šampion nije odbranila jesenju krunu osvojenu prošle godine!

Giljen, Foto: Cdm.me

“Plavo-bijeli” iz Nikšića su imali stvar u svojim rukama, bili su lideri šampionata, pa je opšti utisak da je družina Nikole Rakojevića podbacila.

Posebno u decembru od mogućih devet bodova osvojena su dva od toga ne bježi kapiten Vladan Giljen.

“Mogli smo i morali mnogo bolje. Makar što se tiče posljednjih šest sedam utakmica, jer smo imali “plus jedan”, a završili smo na “minus osam” u odnosu na Budućnost”, poručio je golman ponosa Nikšića za Dnevne novine, a onda se osvrnuo na “crni decembar”

“Nije moralo da dođe do toga pada, ali desilo se. Razloge još sagledavamo, ali ne tražimo krivca. Krivi smo svi, zato zajedno tražimo rješenje da se poslije pauze vratimo na pravi put”

Sutjeska je pretprošle godine na polusezoni imala “+11”, a prošle “plus sedam”. I Budućnost je nije stigla u borbi za titulu. A sada “plavi” imaju opipljivu prednost, a tu ili sličnu razliku niko nikada nije stigao…

“Možda nije niko nikada, ali za sve postoji prvi put”, odlučno nam govori 29-godišnji čuvar mreže, pa se nadovezuje…

“Nada u titulu postoji, računica postoji i nama i njima. I Budućnost se nadala prethodnih sezona, zašto ne bi i mi? To je normalna stvar, to treba ekipe da rade, jer u sportu ne postoji odustajanje”.

Sutjeska se u svim šampionskim godinama mogla pohvaliti i perfektnom navalom i granitnom odbranom. A ti parametri kažu da su “plavo bijeli” drugi napad lige sa 39 golova (Budućnost je dala 41) i druga odbrana prvenstva sa 16 primljenih pogodaka (Zeta primila dva manje)…

“Imamo dva derbija na proljeće, a imamo kvalitetan tim kome je dobro došla pauza da se konsolidujemo. Plus, imaćemo manji broj utakmica na proljeće, a to će mnogo uticati na našu igru i rezultat”, jasan je Giljen, čiji šef Peco i nema baš “kvalitetnu rotaciju”.

“Ima mnogo da se igra, a liga nam je takva da svako svakoga može da pobijedi. Budućnosti čestitam na jesenjoj kruni, ali završeno je tek prvo poluvrijeme”.

Lošiji rezultati šampiona su se nekako “poklopili” sa kaznom bivšeg mladog reprezentativca Crne Gore Giljen je kažnjen sa pet mečeva neigranja zbog “nesportskog ponašanja” na utakmici sa Podgoricom u 14. kolu.

“Moja kazna je bila zaslužena, ali je bila prestroga s obzirom šta se sve izdešavalo. Ne znam koliko je uticala, jer je Ličina sjajno branio, tako da se tu najmanje osjetio problem”, kapitenski hvali svog mlađeg kolegu, koji je zaista zaslužio aplauze.

“Naravno, postoje različita mišljenja, neko traži krivca u meni, ali to je tako. To je pravo ljudi koji gledaju fudbal i svako ima svoje mišljenje”.

Pecovi učenici su se potrudili da jesen zatvore u dobrom raspoloženju plasmanom u polufinale Kupa! Ako znamo da niko nije stigao “plus osam” i sličnu razliku, da li se fokus prebacuje na masovnije takmičenje.

“Ne”, siječe nas Giljen u korjenu. “Prioritet nam je prvenstvo, jer će finansijska situacija biti bolja za klub. Nije ista situacija kod nas i u Budućnosti sa toga aspekta, ali nije moje da pričam o tome i da ulazim u to”.

Ali zato su Giljen i drugovi koncentrisani samo na teren…

“Jurićemo titulu dok god ima nade, jer znamo šta titula znači i za klub i za grad, šta znače evropske utakmice. Vidjeli ste ljetos kada se cijeli grad digao na noge, mi smo ga digli na mjesec dana. Doveli smo velike klubove u naš grad, prošli jedan od tih timova, napunili stadion. Tako da sigurno ćemo juriti titulu i učiniti sve da se spektakl dešava svake godine”, jasan je eks golman portugalskog Nasionala, OFK Beograda, Čelika i albanskih timova Terbuni i Kastrioti…

“Što se tiče Kupa i to nam je cilj. Pred nama su dvije utakmice i finale ako se plasiramo. Imamo najozbiljnije namjere”, poručio je Vladan Giljen, svjestan da je konkurencija u polufinalu u vidu Budućnosti, Petrovca i Podgorice jaka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve