Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Giljen: Mentalitet nam smeta da napravimo nešto veliko

Šampion iz Nikšića je praktično sam sebe dobio lančanim greškama koje Evropa ne prašta. Ali, ne predaje se - vjeruje u vaskrsenje na prekrasnom “Vindsor parku” narednog utorka (20.45)...

Prvih pola sata je bilo sjajno, a tokom ostalih 60 minuta je sve palo u – vodu! I bačena je mrlja na dosadašnje igre našeg šampiona u Evropi. Međutim, još ništa nije gotovo – Sutjeska je u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope poražena od Linfilda pod Goricom nakon preokreta (2:1), ali ostao je revanš u Belfastu 13. avgusta.

A šta se desilo sa ekipom na podgoričkoj areni pokušava da objasni kapiten Vladan Giljen… “Poslije primljenog gola smo totalno pali, kao da smo prvi put na teren stali”, govori nam 29-godišnji čuvar mreže da je pogodak prvaka Sjeverne Irske u 38. minutu sve poremetio… “Igrali smo odlično, stvarali šanse, držali loptu tokom 30 minuta, ali čini mi se da smo se opustili kada smo vidjeli da smo kvalitetniji. To fudbal ne prašta i na kraju smo izgubili”.

NIJE SVE IZGUBLJENO

Šampion iz Nikšića je praktično sam sebe dobio lančanim greškama koje Evropa ne prašta. Ali, ne predaje se – vjeruje u vaskrsenje na prekrasnom “Vindsor parku” narednog utorka (20.45)…

“Nije sve izgubljeno. Linfild je dao nama dva gola, možemo i mi njima. Vidjeli smo da smo tehnički mnogo bolji, da imamo individualni kvalitet bolji, ali su nas dobili na trku i taktiku”, rekao je Giljen, koji se nadovezao… “Ta taktika je rezultirala našim greškama kod oba gola. Ima nade, a u revanš ćemo da uđemo mnogo koncentrisaniji, ozbiljniji i ofanzivniji. To je sigurno”.

Šampion Sjeverne Irske ima tradiciju kao malo koji tim na Starom kontinentu – klub je osnovan 1886, u trofejnoj sali ima 53 titule, 43 Kupa i 30 Liga kupova. A domaća javnost je – čini se – potcijenila Linfild.

“Čak smo i mi donekle potcijenili protivnika. Ipak je to prvak jedne države u Velikoj Britaniji, a to nismo smjeli da uradimo. Ne smijemo nikome da prijetimo i da ga potcijenimo ni u našoj ligi, a kamoli u Evropi”, jasan je Giljen.

Družina Dejvida Hilija je zvanično poluamaterska ekipa, ali samo za ljude koji ne prate dovoljno fudbal. I to je prevarilo sve Crnogorce koji su skloni da sve okarakterišu ‘lako ćemo’. “Poluamateri su samo na papiru radi nekih drugih stvari u državi, a što se tiče fudbala napravili bi probleme i mnogo većim ekipama od nas. To nam je nauk za ubuduće”.

NEDOSTAJAO NAM NIKŠIĆ

Prošlog ljeta je Telekom 1. CFL izgubila kredibilitet, Sutjeska ga vraća ove sezone, ali trenutno se Crna Gora nalazi na 50. mjestu Uefine klupske rang – liste. I nije isključeno da ekipe iz naše lige kroz koju sezonu budu morale da krenu iz pretkola. Stiče se utisak da nismo favoriti ni protiv koga.

“Naš poraz od Linfilda nije dokaz za to. Jesmo izgubili, ali i dalje smo favoriti. Crna Gora ima talentovanih igrača, ali imamo taj mentalitet koji nam malo smeta da uradimo nešto veliko u karijeri”, poručio je Giljen, koji je dodao… “Imamo klubove koji će vremenom da napreduju i vjerujem da će da dođe i naših pet minuta. Ako ne u ovim kvalifikacijama, onda će u narednim. Ali ima još da se igra drugo poluvrijeme”, ne predaje se vođa Sutjeske.

Zbog neuslovnosti terena kraj Bistrice, “plavo – bijeli” su morali da igraju pod Goricom – na jedinom terenu koji koliko toliko ispunjava uslove Uefe. A sve je bilo drugačije u odnosu na utakmice sa Slovanom i APOEL-om – navijanje, atmosfera, energija…

“Mnogo nam je nedostajala atmosfera u Nikšiću, igrali smo na neutralnom terenu, osjećali smo se kao gosti praktično. Protiv Slovana i APOEL-a smo igrali odlično u Nikšiću i siguran sam da bi sve bilo drugačije da smo igrali kod kuće. Ali šta se mora – mora se”, poručio je Giljen, koji je optimista kada se priča o budućnosti…

“Siguran sam da će vremenom liga i fudbal u našoj zemlji napredovati kao što napreduje infrastruktura. Razočarani smo porazom, ali sam siguran da ćemo u revanšu pokazati da je to bila samo naša loša noć”, jasan je kapiten Sutjeske, koja je umorna i koja realno na raspolaganju nema veliki fond igrača.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve