Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Gazidis napušta Milan na kraju godine

Iskusnom operativcu ističe ugovor na kraju godine i gotovo je sigurno da saradnja neće biti nastavljena

Izvršni direktor Milana Ivan Gazidis napustiće rosonere na kraju godine, kada mu ističe ugovor.

Prvi operativac rosonera neće nedostajati navijačima, kao što nije ni navijačima Arsenala. Gazidis je bio zadužen da sredi finansijsko stanje velikana italijanskog i evropskog fudbala, a da bi to učinio morao je da vuče nepopularne poteze. Kao što su ograničavanje budžeta za plate igrača, ograničavanje visine obeštećenja koje može da se plati, što je prilično frustriralo navijače koji su navikli da u Milano dolaze veliki fudbaleri i da se ne žali novca.

Posebno je bio nepopularan kada je ulazio u sukobe sa ikonom kluba i direktorom Paolom Maldinijem, ali i Zvonimirom Bobanom. Boban je morao da ode, ali ostali su Maldini i Gazidis, a rezultat toga je bio momentalno vidljiv. U korona sezoni, u kojoj je Milan do korone bio daleko za mjestima koja vode u Evropu, na kraju je zauzeto mjesto koje vodi u Ligu Evrope. Naredne sezone ekipa se borila za titulu dugo i završila kao druga (najbolji plasman od 2012.) i samim tim izborena Liga šampiona poslije osam godina. A sezonu kasnije osvojen je Skudeto, poslije 11 godina.

Iskusnom operativcu ističe ugovor na kraju godine i gotovo je sigurno da saradnja neće biti nastavljena. Mada sadašnje rukovodstvo kluba javno je izrazilo želju da se ona ipak nastavi.

– Odluka je na njemu. Zahvalan sam zbog svega što je uradio za Milan. Lako je biti predsjednik kada imate izvršnog direktora kao što je Gazidis – rekao je predsjednik Milana Paolo Skaroni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve