Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Gasperini o suđenju: Mečeve vode ljudi koji nikad nisu igrali fudbal

Već u 18. minutu domaći su ostali sa desetoricom jer je arbitar procijenio da je Frojler zaslužio da ode u svlačionicu poslije faula nad Mendijem

Trener Atalante Đanpjero Gasperini optužio je sudiju Tobijasa Šilera da je isključenjem Rema Frojlera upropastio utakmicu sa Realom.

Već u 18. minutu domaći su ostali sa desetoricom jer je arbitar procijenio da je Frojler zaslužio da ode u svlačionicu poslije faula nad Mendijem.

“Utakmica je upropaštena. Prošle sezone je nakon potpunog haosa riješeno pitanje igranja rukom, a sada očigledno imamo pokušaj da se spriječi bilo kakav kontakt u fudbalu. To je ubistvo sporta. Drugačije bi bilo da se igralo 11 protiv 11. Nakon isključenja smo se dobro branili i umalo izvukli nulu”, rekao je Gasperini.

Svjestan je da će zbog izrečenog snositi sankcije.

“Suspendovan sam u Seriji A jer sam previše pričao. UEFA će me suspendovati na dva mjeseca ako išta kažem, ali… Ne možemo imati sudije koji nikada nisu igrali fudbal i ne znaju razliku između duela i prekršaja. Ako ne znaš razliku, idi nađi neki drugi posao. Bolje im je da kao sudije angažuju ljude koji su igrali fudbal. Imaju apsolutno sve da bi im posao bio olakšan, a griješe i gledajući snimke. Čekaš toliko dugo ovakav meč i onda ga oni upropaste. Možda bismo izgubili svakako, ne želim se na rezultat, ali mogli su nas pustiti da barem igramo našu igru”, istakao je Gasperini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve