Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Gardijan piše: U pripremama za Svjetsko prvenstvo poginulo 6500 ljudi

Engleski Gardijan tvrdi da je za devet godina radova u pripremi Mundijala život izgubilo više od 6500 ljudi. Gardijnovi izvori tvrde da je 5927 radnika koji su izgubili život bilo iz Bangladeša, Indije, Nepala i Šri Lanke, a 824 radnika iz Pakistana

Katar se sprema za organizaciju Svjetskog fudbalskog prvenstva, a pripreme su donijele i ogromne gubitke.

Engleski Gardijan tvrdi da je za devet godina radova u pripremi Mundijala život izgubilo više od 6500 ljudi.

Gardijnovi izvori tvrde da je 5927 radnika koji su izgubili život bilo iz Bangladeša, Indije, Nepala i Šri Lanke, a 824 radnika iz Pakistana.

Nije to sve prema informacijama koje ovaj list ima broj mrtvih je puno veći, jer nijesu još uspjeli da dođu do podataka o radnicima koji su došli iz Kenije, Filipina te još nekoliko zemalja.

“U Kataru je ukupno dva miliona radnika koji su uvezeni iz siromašnih azijskih i afričkih zemalja. Na gradilištima stadiona poginulo ih je službeno 37, a ostali su stradali na raznim drugim projektima. Radnici žive u nehumanim uslovima, rade i po dvije smjene dnevno, a mnogi od njih počinili su samoubistva. Uništene su čitave porodice, a brojne od njih uopšte ne znaju kako su ostale bez svojih očeva, muževa i braće”, stoji u šokantnom tekstu.

Organizatori su za većinu preminulih napisali u izvještaju da su izgubili život priordnom smrću…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve