Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Garbahosa optimista: Šansa za mečeve u novembru

Naša reprezentacija će, po prvobitno utvrđenom rasporedu, u novembru odigrati izuzetno važne duele sa Njemačkom u našoj zemlji i Velikoj Britaniji u gostima, najvjerovatnije Njukastlu. Šansu da se ti dueli odigraju u predviđenim terminima nagovijestio je predsjednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa, u izjavi za madridski list AS

Naredni kvalifikacioni “prozor” u borbi za Evropsko prvenstvo za košarkaše mogao bi ipak biti odigran u novembru, u ranije utvrđenom terminu.

Ivanović i Dubljević, Foto: FIBA

Protekle sedmice evropska košarkaška javnost je spekulisala, da će naredne utakmice u borbi za plasman na Eurobasket biti odigrane tek u februaru ili na ljeto naredne godine.

Naša reprezentacija će, po prvobitno utvrđenom rasporedu, u novembru odigrati izuzetno važne duele sa Njemačkom u našoj zemlji i Velikoj Britaniji u gostima, najvjerovatnije Njukastlu. Šansu da se ti dueli odigraju u predviđenim terminima nagovijestio je predsjednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa, u izjavi za madridski list AS.

“Ideja je da se novembarski ,,prozor odigra u planiranim datumima, u skladu sa projektom koji je konsolidovan i koji se dokazao uspješnim u prethodnom periodu, naravno, ako nas pandemija kovida-19 ne primora da preispitamo njegovo održavanja. Ukoliko nas pandemija spriječi da zaigramo, razmotrićemo druge scenarije, ali za sada ideja ostaje ta da se igra u novembru”, rekao je Garbahosa, nekada proslavljeni španski košarkaš.

Crna Gora nakon dva kola kvalifikacija za Eurobasket odigrana u februaru ima skor 1-1. Za plasman na šampionat kontinenta potrebno je da u grupi sa Francuskom, Njemačkom i Velikom Britanijom izbjegne posljednju poziciju, pod uslovom da na četvrtom mjestu ne završi Njemačka, domaćin završnice Eurobasketa.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve