Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Garbahosa: Evroliga je veoma štetna za košarku

Garbahosa je u prethodnom periodu u nekoliko navrata isticao negativan stav prema evroligaškom sistemu i u sukobu između ULEB i FIBA otvoreno stao na stranu FIBA, a nešto slično se moglo zaključiti i iz intervjua koji je dao za AS

Predsjednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa ponovo je kritikovao Evroligu istakavši da to takmičenje košarci donosi više štete nego koristi.

Garbahosa, Foto: Mvp.rs

Garbahosa je u prethodnom periodu u nekoliko navrata isticao negativan stav prema evroligaškom sistemu i u sukobu između ULEB i FIBA otvoreno stao na stranu FIBA, a nešto slično se moglo zaključiti i iz intervjua koji je dao za AS.

“Evroliga nanosi veliku štetu košarci. A ovim borbama koje sa njima vodimo ulazimo na polje gdje se borimo, želimo malo više snage, pažnje i ono što time radimo je odvraćanje ljubitelja košarke od igre, od sporta. Nikada ne možemo i ne smijemo napasti sportiste ili navijače, i to je ono u čemu svi ponekad grešimo”, kazao je Garbahosa.

Proslavljeni španski košarkaš imao je tokom prošlosti mnoga sporenja i sa prvim čovjekom Evrolige Đordijem Bertomeuom, kojeg je okrivio da gustim rasporedom dovodi u pitanje zdravlje košarkaša.

Nova sezona Evrolige startuje u četvrtak od 19 časova utakmicom Himki – Makabi Tel Aviv.

Srpski predstavnik Crvena zvezda istog dana od 20 časova gostuje Panatinaikos.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve