Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Furtula nakon plasmana na SP: Ovo je za mene velika stvar

Furtula je na nedavnim Igrama malim zemalja Evrope bacio je disk 64,15 metara, što je blizu njegovog ličnog rekorda (64,60m), koji je postavio prije šest godina

Crnogorski atletičar Danijel Furtula ostvario je palsman na Svjetsko prvenstvo u Dohi, a juče je na adresu Atletskog saveza stigla zvanična potvrda.

Foto: IAAF

“Iskren da budem ovo je ostvarenje jednog davno zacrtanog cilja. Ovo je za mene velika stvar, mnogo mi znači što ću biti na prvenstvu svijeta i što sam u 30 najboljih bacača planete”, kazao je za Arenu Danijel Furtula.

Neposredno nakon Olimpijskih igara 2016. godine Furtula je za Arenu dao izjavu, koja je po mnogima bila preambiciozna, a mnogi su smatrali da je upravo u Riju za njega završena karijera.

“Sigurno ću nastaviti. Nije me ovo poremetilo, jer sve ovo je sastavni dio sporta. Vratiću se i nastojati da opet budem na velikom takmičenju”, kazao je krajem 2016. godine Furtula.

Nepune tri godine kasnije Mojkovčanin ima vizu za Dohu, gdje se od 28. septembra do 6. oktobra održava prvenstvo svijeta.

“Znam da su se tada mnogi iznenadili kada sam to izjavio, ali da nijesam vjerovao u sebe, ne bih se ni vratio treninzima. Iskreno bio sam ljut na sebe, iako su mi se desile neke stvari za koje sam najmanje sam kriv. Želio sam da pokažem i sebi i drugima da vrijedim i drago mi je da sam nakon svega došao do ove situacije”, naglasio je Furtula.

Furtulin primarni cilj bila je norma od 65 metara za prvenstvo svijeta, ali s obzirom da je ušao u red 30 najboljih bacača, iako nije bacio tu daljinu, uspio da je osigura vizu.

Danijel Furtula se na osnovu dosadašnjih sjajnih ostvarenih rezultata u bacanju diska, od 64,40m, našao na listi među 30 najboljih svjetskih bacača. On je dobio status kao da je već ispunio normu za ovo takmičenje i može da učestvuje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu navodi se u saopštenju.

Ali, crnogorski rekorder u bacanju diska naglašava da cilj ostaje isti.

“Norma još nije pala. Očekuje me još nekoliko nastupa i sigurno da ću nastojati da dođem do daljine od 65 metara. Sada sam rasterećen kada znam da ću biti učesnik Svjetskog prvenstva, ali želim da to i rezultatom potvrdim. Ovo je za mene nova velika šansa i svakako da osjećam veliko zadovoljstvo”, dodao je Furtula.

Idealnu formu crnogorski reprenzetativac i rekorder u bacanju diska dokazao je na nedavnom međunarodnom atletskom mitingu u Sloveniji, tačnije u Novom Mestu, gdje je trijumfovao hicem 62,91 metara.

Furtula je na nedavnim Igrama malim zemalja Evrope bacio je disk 64,15 metara, što je blizu njegovog ličnog rekorda (64,60m), koji je postavio prije šest godina.

Nedavno je na mitingu u Italiji osvojio takođe prvo mjesto sa rezultatom 63,11.

“Već neko vrijeme imam dobru daljinu. Tehničke discipline su nezahvalne za prognoze, blizu norme bio sam i u Baru, ali pokazalo se da je rad sa Edisom Elkasevićem pun pogodak. To je čovjek koji je sa Sandrom Perković osvojio sve što se može osvojiti i to više puta, tako da smo napravili sjajan posao. Imao sam maksimalnu podršku ljudi iz Atletskog saveza i drago mi je da ih nijesam iznevjerio”, podvukao je Furtula.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve