Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Fudbalski savez Kosova tužio Stojkovića

Kao razlog za ovaj potez navode da su se tokom meča Švajcarske i Srbije na Mundijalu i Kataru čuli povici protiv albanskog naroda

Fudbalski savez Kosova podnio je žalbu Svjetskoj fudbalskoj federaciji protiv Srbije i selektora Dragana Stojkovića.

Kao razlog za ovaj potez navode da su se tokom meča Švajcarske i Srbije na Mundijalu i Kataru čuli povici protiv albanskog naroda.

“Isticanje slogana sa političkim porukama i rasistički pozivi Albancima čuli su se tokom čitavog meča, a o njima su izvještavali i svjetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susednoj državi prema albanskom narodu uopšte. Savez Kosova zahtijeva od FIFA istragu ovog slučaja i sankcije za Fudbalski savez Srbije, kako bi jednom zauvijek fašistička skandiranja nestale sa fudbalskih stadiona i događaja poput Svjetskog prvenstva”, piše u saopštenju FS Kosova.

U jednom trenutku utakmice igrače albanskog porijekla iz švajcarskog tima psovao je i selektor Srbije Dragan Stojković.

“Ovakvo skandiranje navijača jedne ekipe koja učestvuje na Mundijalu niko ne može da razumije i opravda, posebno sada kada Evropi prijeti krhka bezbjednosna situacija, kao posljedica ničim izazvane agresije Rusije u Ukrajini. Fudbalski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrijednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrijednosti koje fudbal prenosi uopšte, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Timovima i navijačima sa ponašanjem i filozofijom mržnje ne bi trebalo da bude mjesto na ovako važnim sportskim događajima kao što je Svjetsko prvenstvo u Kataru”, dodaju iz Fudbalskog saveza Kosova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve