Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Fudbalerke gostuju Austriji: Čeka nas jak rival, učesnik prvenstva Evrope

U septembru naše djevojke čekaju još dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Naše fudbalerke otputovale su za Beč, gdje će odigrati prijateljsku utakmicu sa Austrijom.

Rival je kvalitetna reprezentacija, učesnik predstojećeg kontinentalnog prvenstva.

„Austrija je jak protivnik, nama je šansa da se izmjerimo sa jednom ekipom koja igra na Evropskom prvenstvu, koja otvara šampionat protiv Engleske. To nam je i generalna proba za dalje. Sigurno nas očekuje teška utakmica, dosta naših igračica je prvenstvo završilo prije desetak dana, pa je ovo šansa da vidimo gdje smo trenutno. Pokušaćemo da podignemo atmosferu nakon tog poraza protiv BiH, možda nijesmo izabrali pravu ekipu za tako nešto, ali očekujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pružiti čvrst otpor Austriji“, rekao je selektor Mirko Marić.

U septembru naše djevojke čekaju još dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

I dalje imamo šansu da se domognemo mundijalskog baraža.

„Onog momenta kada smo osvojili devet bodova, ja sam rekao da ne bi trebalo stati tu. Da moramo nastaviti dalje i da se ne smijemo zadovoljiti. Mi nakon tih početnih bodova nijesmo uspjeli da uknjižimo poene. Znamo šta se desilo sa Rusijom, a protiv BiH nijesmo došli do željenog boda. Razmišljamo samo o Danskoj, ne bi bilo sportski da mislimo o Malti. Želimo da odigramo dobru utakmicu, da pružimo otpor i da se onda spremimo za Maltu. Svaki bod nam je zlatan tako da i iz ova dva meča svaki bod bi bio veliki. Imamo devet, nijesmo se zadovoljili, za svaki ćemo se bod još boriti“, dodao je Marić.

Mlada Jelena Vujadinović ističe da je ovaj duel odličan test uoči mečeva za bodove.

“Očekuje nas vrlo teška utakmica. Austrija je učesnik Evropskog prvenstva. Međutim, daćemo maksimum u ovom trenutku. Želimo da vidimo gdje se nalazimo i šta možemo da očekujemo na utakmici protiv Danske u septembru“, rekla je fudbalerka Breznice.

Austrija i Crna Gora igraće sjutra u Beču od 20.30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve