Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Fudbaler Kristijan Acu i sportski direktor Hataja zatrpani pod ruševinama

Po dosadašnjim podacima u stravičnom zemljotresu stradalo preko 1.800 ljudi

Nekadašnji reprezentativac Gane Kristijan Acu i sportski direktor Hatajspora Taner Savut zatrpani su u ruševinama nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio Tursku.

Tamošnji mediji javili su da je po dosadašnjim podacima stradalo preko 1.800 ljudi, da se za mnogima traga, kao i da su prekinute sve sportske aktivnosti u Turskoj.

Neće biti fudbalskih utakmica koje su bile planirane do vikenda, a isto se odnosi na košarku, rukomet, odbojku…

Bivši golman turske reprezentacije, a sada član stručnog štaba Hatajspora Volkan Demirel u suzama se molio za Hataj, klub iz Antakije, koja je teško pogođena zemljotresom.

Nakon stravničnog događaja objavljeno je da su Acu i Savut pod ruševinama i da je potraga za njima u toku.

– Neka se Gospod smiluje našim građanima koji su izgubili živote u zemljotresu koji je ugušio našu zemlju. Izražavamo saučešće porodicama, rodbini i narodu naših građana i želimo brz oporavak povrijeđenima – saopštio je Fudbalski savez Turske (TFF).

Epicentar zemljotresa bio je u provinciji Karamanmaraš, a izazvao je velika oštećenja i u Hataju, Gazijantepu, Adani, Osmaniji, Dijarbakiru, Malatiji i Šanliurfi.

– Želimo milost Božju našim građanima koji su izgubili živote u zemljotresu koji je pogodio mnoge gradove, posebno Karamanmaraš, Hataj, Kilis, Gazijantep, Adanu, Osmanije, Dijarbakir, Malatiju, Adijaman i Šanliurfu, a našim povrijeđenim građanima želimo brz oporavak – oglasio se Košarkaški savez Turske (TBF).

Acu je za reprezentaciju Gane odigrao 65 utakmica i dao devet golova, a u karijeri je igrao za Porto, Rio Ave, Vitese, Everton, Bornmut, Malagu, Njukasl i saudijski Al-Raed. U Hatajspor je stigao 6. septembra prošle godine

Čak četiri godine je bio pod ugovorom sa Čelzijem, ali nije debitovao za ,,plavce“ u zvaničnim mečevima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve