Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

FUDBAL NA OI Njemci idu kući, Brazil siguran

Završeno je takmičenje po grupama na fudbalskom olimpijskom turniru. Poznati su svi parovi četvrtfinala, imamo i neka iznenađenja

Završeno je takmičenje po grupama na fudbalskom olimpijskom turniru. Poznati su svi parovi četvrtfinala, imamo i neka iznenađenja…

Danas je odigrano posljednje kolo u grupnoj fazi. Plasman u četvrtfinale u grupi A izborili su Japan i Meksiko ubjedljivim pobjedama – Japan protiv Francuske 4:0 i Meksiko protiv Južne Afrike 3:0. Francuska je morala da pobijedi kako bi se plasirala dalje, a Južna Afrika je današnjim porazom “upisala” treći poraz.

Južna Koreja je furiozno privela kraju takmičenje u grupi B, sa velikih 6:0 demolirala je Honduras. Rumunija i Novi Zeland odigrali su meč za prolaz dalje, važnost utakmice je očigledno uticala na ove dvije reprezentacije, odigrali su 0:0, pa Novi Zeland zbog bolje gol razlike ide u četvrtfinale.

U grupi C Egipat je upisao važnu pobjedu u posljednjem meču grupe protiv Australije (2:0) i time obezbijedila prolaz, dok je Argentina morala da pobijedi Španiju kako bi imala čemu da se nada. Ipak, remizirali su 1:1, pa tako Egipat prolazi zbog bolje gol razlike i sa svoja prva dva gola postignuta upravo u završnici takmičenja po grupama.

U grupi D imali smo dvije fudbalske velesile – Brazil i Njemačku. Prva je prošla kao pobjednik grupe, dok je druga grupnu fazu završila kao trećeplasirana. Brazil je nanio Saudijskoj Arabiji treći poraz (3:1), dok je Njemačka u utakmici za prolaz igrala neriješeno sa Obalom Slonovače (1:1), pa je afrička reprezentacija prošla dalje zbog bolje gol razlike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve