Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

FSCG: Zeti ublažena kazna, Dabanović oslobođen

Golubovčani su nakon žalbe dobili dodatan bod, pošto je Komisija za žalbe odlučila da je preoštra bila kazna da se Zeti oduzmu dva boda zbog napuštanja terena prije kraja meča protiv Budućnosti

Fudbaleri Zete imaju 25 bodova nakon prvog dijela fudbalske sezone.

Golubovčani su nakon žalbe dobili dodatan bod, pošto je Komisija za žalbe odlučila da je preoštra bila kazna da se Zeti oduzmu dva boda zbog napuštanja terena prije kraja meča protiv Budućnosti.

– Komisija za žalbe je razmotrila navode žalbe i našla da je prvostepeni organ pravilno utvrdio činjenično stanje. Međutim, Komisija za žalbe ocjenjuje da postoje razlozi za ublažavanje disciplinske mjere. Klub je prihvatio da je počinjena greška, a igrači su poslušali sportskog direktora i članove uprave ne razmišljajući o posljedicama za seniorski tim. Shodno tome, ova Komisija cijeni da je oduzimanje jednog boda dovoljna mjera, saopšteno je iz FSCG.

Sa druge strane Disciplinska komisija obustavila je postupak protiv Nikole Dabanovića.

Njega je optužio za vrijeđanje i diskriminaciju fudbaler Zete Denis Sopo.

Kako je navedeno nije dokazano da je Dabanović napravio prekršaj.

– Komisija je tokom disciplinskog postupka saslušala učesnike koji su navedeni u prijavi FK ”Zeta” – sudiju Nikolu Dabanovića, pomoćnike Danijela Devića i Jovicu Tatara, IV sudiju Vladimira Bjelicu, igrače FK ”Zeta” Denis Alphonse Sopa i Janka Simovića – i na osnovu njihovih iskaza i pregledanih snimaka utakmice ustanovila da ne postoje dokazi koji bi potvrdili navode iz prijave protiv sudije Dabanovića, zaključili su u Disciplinskoj komisiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve