Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

FSCG: Utakmica Crna Gora – Srbija meč visokog rizika

Utakmica sa Srbijom je, poslije gostovanja Engleske i Italije, sa bezbjednosnog aspekta jedna od najzahtjevnijih i s pravom je proglašena duelom visokog rizika, kazao je predsjednik Komisije za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima Dragoljub Sekulić.

Crna Gora i Srbija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu trećeg kola C grupe Lige nacija.

Biće to ujedno prvi međusobni duel seniorskih nacionalnih timova od crnogorskog referenduma.

Sekulić je kazao da je iz tog razloga prvi put organizovana prodaja ulaznica uz dostavljanje kopija ličnih karata.

“To je urađeno kako bi se znalo ko na kojem mjestu sjedi i na taj način ispoštovali odredbu Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima”, kazao je Sekulić na konferenciji za novinaare.

On je istakao da će kapije stadiona pod Goricom biti otvorene u 18 sati i 15 minuta, dva i po sata prije početka utakmice.

“Biće organizovan detaljan pregled, a svaki gledalac, uz kartu, moraće da pokaže i identifikacioni dokument”, kazao je Sekulić.

On je apelovao i upozorio sve navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava, kao i transparenata nedozvoljene i uvredljive sadržine.

“Pozivam ih da isključivo sportskim navijanjem pomognu našoj reprezentaciji ne nasjedajući na eventualne provokacije protivničkih navijača”, rekao je Sekulić.

On je istakao da je angažovan veliki broj zaštitara, a u funkciji obezbjeđenja utakmice biće i potreban broj pripadnika policije.

“Za navijače Srbije obezbijeđeno je 550 ulaznica za sektor jug, kao i 220 karata prve kategorije na Zapadu. Od 550 ulaznica, koje je prodavao Fudbaski savez Srbije, do sada je prodato 115. Iz FSS rečen mi je da ne očekuju veću potražnju i da će sav kontigent neprodatih karata biti vraćen FSCG”, kazao je Sekulić.

On je istakao da neprodate karte eće biti prodavane u Podgorici.

Komandir Odjeljenja bezbjednosti policije CB Podgorica, Dragiša Mugoša kazao je da neredi i incidenti neće biti tolerisani i da će biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

“Uprava policije spremna je za sve izazove koje prate ovakve događaje sa dovoljnim kapacitetima da se suprostavi svim eventualnim izazovima i neredima i da će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima svi akteri incidenta biti privedeni i procesuirani”, kazao je Mugoša, koji će biti rukovodilac obezbjeđenja utakmice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve